- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
New Media

Google a lansat un serviciu de explorare si comunicare a datelor statistice

09 Mar, 15:49 • Redactia DailyBusiness
Google a lansat Public Data Explorer, un serviciu de explorare si comunicare a datelor statistice din diverse domenii, de la economie la sanatate sau demografie, preluate de la Banca Mondiala, OCDE, Eurostat si alte institutii de anvergura nationala sau internationala.
Google a lansat un serviciu de explorare si comunicare a datelor statistice

Serviciul faciliteaza explorarea cu usurinta a unor seturi imense de date si generarea de grafice si alte instrumente vizuale care pot fi ulterior introduse in pagini web, actualizandu-se in timp real odata cu reinnoirea statisticilor de catre institutiile care furnizeaza informatiile, potrivit Mediafax.

Public Data Explorer este un serviciu gratuit si poate fi gasit la pagina http://www.google.com/publicdata/home

Noul serviciu centralizeaza date statistice de la Banca Mondiala, OCDE, Eurostat, Birourile de Statistica de Munca, de Analiza Economica si de Recensamant din Statele Unite, Center for Disease Control (CDC) din SUA, dar si de la Departamentul pentru Educatie din California.

Seturile de date care pot fi explorate variaza de la statistici economice globale, pe sectoare si tari, evolutia somajului, a inflatiei, a veniturilor populatiei sau a sectorului de retail la statistici demografice, date privind raspandirea bolilor cu transmitere sexuala si a cancerului sau statistici legate de educatie si invatamant.

Google a inceput acum un an sa includa statistici si date disponibile publicului in rezultatele cautarilor online.