New Media

Google a lansat vineri serviciul Google Maps si in Romania

16 Apr, 12:22 • Redactia DailyBusiness
Google a lansat vineri cel mai mare serviciu de harti din lume, Google Maps, si in Romania, acesta fiind disponibil la adresa maps.google.ro pentru utilizatorii locali si pentru companii.
Google a lansat vineri serviciul Google Maps si in Romania

Harti detaliate ale Romaniei sunt disponibile prin intermediul Google Maps, accesibil cu orice web browser, sau prin Google Maps pentru telefonul mobil sau orice terminal cu acces la internet.

Noul serviciu Google Maps ofera posibilitatea utilizatorilor sa acceseze harti online, sa caute companii, sa plaseze anunturi gratuite prin intermediul Google Maps Local Business Center, sa isi creeze harti proprii si sa caute diferite locatii, chiar in deplasare.

Daca utilizatorii sunt interesati sa gaseasca mai multe informatii despre localitatea pe care o cauta (pentru o calatorie sau o locatie noua pentru intalniri de afaceri), acestia se pot folosi de informatiile suplimentare oferite in mapplet-uri sub forma de fotografii Panoramio, feed-uri in timp real oferite de webcam-uri sau din articole Wikipedia.

„As vrea sa evidentiez posibilitatea oferita companiilor de a publica informatii prin Local Business Center, aplicatie ce permite, pe langa postarea datelor de contact, si postarea programului, imagini si multe altele”, a spus Jaroslav Bengl, manager de produs pentru harti de la Google Zurich.

„Romania poate deveni o destinatie foarte populara pentru vacante. Iar hartile accesibile pe Internet ce pot fi folosite de utilizatorii nostri din toata lumea pentru planurile lor de vacanta, sunt parte a infrastructurii secolului 21”, a adaugat oficialul companiei americane.

Google are sediul central in Silicon Valley si birouri in America de Nord si de Sud, Europa si Asia.