- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
New Media

Google ameninta ca s-ar putea retrage din China

13 Jan, 10:57 • Redactia DailyBusiness
Google a anuntat ca nu va mai colabora cu comisia de cenzura a Internetului din China si ca ia in considerare inchiderea operatiunilor din aceasta tara, dupa ce s-a confruntat cu atacuri asupra sistemului sau informatic, iar autoritatile de la Beijing incearca sa limiteze libertate de exprimare pe Internet, informeaza The New York Times.
Google ameninta ca s-ar putea retrage din China

Google a anuntat ca serviciul sau de mail a fost tinta unor atacuri infromatice sofisticate care vizau, in parte, accesarea conturilor Gmail apartinand activistilor chinezi care militeaza pentru drepturile omului.

Dupa informatiile aparute in presa, guvernul chinez incearca sa obtina unele clarificari din partea Google, potrivit declaratiilor unui oficial chinez.

Reprezentantii companiei au precizat ca vor incerca sa ajunga la o noua intelegere cu autoritatile chineze in legatura cu modul in care poate opera „un motor de cautare necenzurat, in cadru legal si daca acest lucru este posibil”.

Dar este putin probabil ca acest lucru sa se intample, in conditiile in care China este tara cu cel mai sofisticat sistem de filtrare a informatiilor din lume.

Operatiunile din China ale Google aduc venituri anuale de 300 de milioane dolari, pentru companie lucrand aproximativ 700 de persoane.

Google si-a deschis filiala din China in 2005 si a achizitionat servere gazduite in aceasta tara, acceptand cenzurarea rezultatelor motorului sau de cautare.