- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
New Media

Google, venituri in crestere cu 33% in T3

14 Oct, 11:10 • Redactia DailyBusiness
Gigantul american Google a raportat in trimestrul al treilea al anului o crestere a veniturilor de 33%, fata de aceeasi perioada a lui 2010, pana la 9,72 miliarde de dolari, in timp ce profitul companiei a crescut cu 26%, la 2,73 miliarde de dolari, potrivit rezultatelor companiei, citate de Direct Marketing News.
Google, venituri in crestere cu 33% in T3

Din aceasta suma, 96% reprezinta veniturile generate din publicitate.

De asemenea, site-urile Google au generat venituri in valoare de 6,79 miliarde de dolari, echivalentul a 69% din total, cresterea fata de aceeasi perioada a lui 2010 fiind de 39%.

In aceeasi perioada, rata de clicuri a crescut cu 28% fata de perioada similara a anului trecut, iar costul pe clic a crescut cu 5% an dupa an, dar a a pierdut 5% fata de trimestul anterior.

In acelasi timp, Google a platit 1,83 miliarde de dolari advertiserilor care folosesc AdSense, in crestere cu 20% fata de aceeasi perioada a anului.

Veniturile generate in afara Statelor Unite au fost de 5,3 miliarde dolari, reprezentant 55% din total venituri, in crestere cu trei procente fata trimestul al treilea al lui 2010.

O pondere importanta in veniturile totale le-au reprezentat cele realizate in Marea Britanie, respectiv 1,03 miliarde dolari.

Estimari in crestere si pentru Facebook

Venituri mai mari sunt asteptate si in ceea ce priveste reteaua sociala Facebook.

Recent, Ian Maude, analist al agentiei Enders Analysis, estima ca reteaua
Facebook din Marea Britanie va inregistra in acest an, venituri de 180
de milioane de lire, suma reprezentand o crestere de 80% fata de anul
trecut.

De asemenea, pe baza cifrelor adunate de la agentiile de
publicitate de pe piata din Marea Britanie, venitul brut al retelei
sociale se asteapta sa se majoreze pana la 250 de milioane de lire
sterline in 2012, relateaza Brand Republic.  

Maude a mai spus ca se asteapta ca veniturile Facebook realizate in semestrul 1 pe piata online din Marea Britanie sa fie de 80 de milioane de lire.