- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
New Media

Introduce Facebook taxa pentru utilizatori?

12 Jan, 17:51 • Redactia DailyBusiness
Compania neaga, dar doua grupuri care insumeaza aproape 200.000 de utilizatori fac deja demersuri impotriva presupusei initiative a Facebook, ramasa inca la stadiul de zvon, de a impune o taxa de aproape 17 euro (14,99 lire sterline) lunar pentru cei care utilizeaza reteaua sociala, informeaza The Telegraph.
Introduce Facebook taxa pentru utilizatori?

Se pare ca zvonul a aparut in urma unei informatii care a circulat prin intermediul email-ului, potrivit careia Facebook ar urma sa introduca taxa din iulie 2010, scrie sursa citata.

„Nu vom plati pentru a utiliza Facebook – plecam daca se va intampla acest lucru”, suna declaratia unuia dintre grupurile care s-au format impotriva presupusei initiative a Facebook.

Pana in prezent, petitia a fost semnata de 140.000 de membri.

„Din cauza popularitatii imense a Facebook, fondatorul Mark Zuckerberg primeste foarte multe oferte de la oameni care vor sa cumpere Facebook si care vor sa il transforme intr-un site platit”, mai scrie in petitie.

Facebook a negat insa aceste zvonuri. „Nu avem in plan sa introducem taxe pentru utilizatorii care folosesc serviciile de baza ale Facebook”, a spus un purtator de cuvant al companiei.

Numarul persoanelor care au cont pe Facebook s-a triplat pe parcursul anului 2009, iar in prezent reteaua de socializare numara 350 de milioane de utilizatori.