- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
New Media

Twitter, la al doilea atac de phishing din aceasta saptamana

26 Feb, 14:58 • Redactia DailyBusiness
Site-ul de microblogging a fost atacat pentru a doua oara in aceasta saptamana, iar reprezentantii companiei avertizeaza utilizatorii sa nu dea click pe link-uri suspicioase, informeaza The Telegraph.
Twitter, la al doilea atac de phishing din aceasta saptamana

Hackerii incearca sa obtina username-ul si parola utilizatorilor de Twitter, care au primit mesaje de la prieteni ce contin un link scurtat. In momentul in care acestia dau click, sunt directionati catre un home page identic cu cel al site-ului de microblogging, unde sunt invitati sa introduca datele de autentificare.

In momentul in care apasa „enter”, mesajul se trimite la toata lista de contacte.

Expertii in securitate se tem ca hackerii folosesc aceste informatii pentru a ataca alte conturi sau pentru a avea acces, prin remote, la computere.

„Este destul de rau ca hackerii au control asupra contului tau de Twitter, dar daca folosesti aceeasi parola pentru a accesa alte site-uri – iar studiile noastre arata ca in 33% dintre cazuri se intampla asta -, atunci ar putea accesa si conturile de Gmail, Facebook, eBay sau PayPal”, a declarat Graham Cluley, un expert in securitate de la Sophos.

Twitter a precizat ca a luat la cunostinta aceasta problema si face toate eforturile pentru a securiza site-ul impotriva unor atacuri viitoare.