- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
New Media

Un serviciu american de telefonie online isi propune sa atraga 5.000 de romani

04 Apr, 00:01 • sergiu.mircea
Compania sibiana Net Conect, filiala a firmei americane Miron Enterprises, a lansat joi un serviciu de telefonie prin Internet (Voip), dupa o investitie de 20.000 euro, si estimeaza 5.000 de utilizatori inscrisi pana la sfarsitul anului, a spus pentru DailyBusiness Bogdana Orzu, marketing coordinator Miron Enterprises.
Un serviciu american de telefonie online isi propune sa atraga 5.000 de romani

Serviciul suna.ro ofera posibilitatea utilizatorilor sa efectueze online apeluri telefonice internationale pe baza de credit preplatit. Creditul se plateste online prin card sau prin solutia de plata PayPal, dar si prin transfer bancar.

Publicul tinta al Suna.ro sunt clientii individuali si IMM-urile, iar in 2008 compania isi propune sa ofere servicii de telefonie si catre companiile mari.

Pentru a efectua un apel, utilizatorul nu are nevoie de un computer, ci poate suna de la un aparat telefonic obisnuit. De asemenea, utilizatorul poate folosi un numar telefonic virtual pentru a primi apeluri pe aparatul telefonic propriu, fix sau mobil.

Dupa inscriere, clientul primeste un cod PIN de acces, pe care il foloseste pentru a se autentifica in sistem, de la orice aparat telefonic.

Investitia a vizat dezvoltarea platformei e-commerce suna.ro, a platformei de telefonie care permite efectuarea apelurilor internationale si a sistemului de customer service. Suna.ro foloseste o platforma comuna cu KeepCalling.com, serviciul similar al firmei-mama Miron Enterprise, a explicat Orzu.

Veniturile serviciului vor proveni strict din activitatile de telefonie.

Firma Net Conect este parte a Miron Enterprises si are ca actionari pe Florin Miron si Adrian Miron. Florin Miron este si actionar al Miron Enterprises. In 2006, Net Conect a avut o cifra de afaceri de 166.529 lei si o pierdere neta de 5.126 lei, conform datelor disponibile pe site-ul Ministerului Finantelor.

Cifra de afaceri a Miron Enterprises, in 2007, a fost de 1,5 mil. dolari, conform Bogdanei Orzu, ea estimand o crestere de 200% in 2008. Miron Enterprises are sediul in Bellingham, statul american Washington.