- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
New Media

Viitorul tehnologiei \”ecran tactil\”: conceptul multi-touch

04 Jun, 11:11 • Redactia DailyBusiness
iPhone-ul produs de Apple a revolutionat industria de telefoane mobile prin introducerea tehnologiei touch-screen, insa potentialul tehnologiei mai poate inca fi exploatat, viitorul in acest domeniu fiind reprezentat de tehnologia multitouch, scrie Wall Street Journal.
Viitorul tehnologiei \ecran tactil\: conceptul multi-touch

Urmatoarea generatie de tehnologie tactila, acum in dezvoltare, promite sa fie mai intuitiva si prietenoasa cu utilizatorul.

Printre noile aplicatii asteptate in viitorul apropiat se afla cele care permit „multitouch-ul”, adica atingerea ecranului cu mai multe degete in acelasi timp permitand realizarea mai multor comenzi concomitent.

Luna trecuta, Gameloft a lansat jocul Terminator Salvation pentru iPhone, dezvoltat la Bucuresti, care se bazeaza pe tehnologia multitouch. Pentru a controla miscarile personajului trebuie sa folosesti ambele degete mari, la fel cum s-ar fi intamplat in cazul unor jocuri de consola, de exemplu. Gameloft a luat in considerare rotatia naturala a degetului mare pentru a gasi cele mai confortabile si intuitive miscari din partea utilizatorului.