New Media

Vlad Stan se va asocia cu un site de cadouri pentru romanii de afara

11 Dec, 11:44 • Redactia DailyBusiness
Compania romaneasca Lasalle Corp. a investit circa 20.000 euro in site-ul de cadouri Strada32.com, proiect in care va deveni actionar si Vlad Stan, fondatorul companiei online Vodanet a carei conducere a parasit-o recent.
Vlad Stan se va asocia cu un site de cadouri pentru romanii de afara

Conform oficialilor Lasalle Corp., Strada32.com se adreseaza in special romanilor cu venituri peste medie din afara tarii, care intentioneaza sa cumpere cadouri pentru familie si prietenii din Romania.

Actionarii companiei si cei care au finantat investitia pana in prezent sunt Mirela Ciucur, general manager la Lasalle Corp. si Liviana Mustafa, operations manager la aceeasi companie.

„Voi intra si eu in actionariatul companiei, la inceputul lui 2008, ca om cu ceva bani si ceva experienta in Internet”, a declarat Vlad Stan pentru DailyBusiness.

Acesta nu a precizat cat va cumpara din afacere, dar a spus ca are in viitorul apropiat mai multe target-uri in online-ul romanesc.

„Vreau sa ma implic in mai multe proiecte, sa le sustin, sa muncesc la infrastructura si chiar sa le administrez financiar”, a spus Stan, fara sa ofere amanunte despre urmatoarele tinte.

Strada32.com s-a lansat in urma cu circa o saptamana.

„Fiind vorba de un start-up cu un concept relativ nou pentru piata din Romania, si care isi propune sa orienteze anumite preferinte de consum catre produse si servicii in zona de high-end, atingerea unui profit considerabil presupune un proces mai indelungat”, a spus pentru DailyBusiness Mirela Ciucur, coactionar al Strada32.com.

„Ca urmare, estimam pentru 2008 afaceri de 170.000 – 200.000 euro. Avem insa incredere ca un astfel de concept functioneaza pe o piata in dezvoltare cum este cea din Romania, unde obiceiurile de consum se schimba si se transforma catre un lifestyle occidental”, a completat aceasta.

Printre produsele de pe site se numara cadouri din ciocolata, vinuri, produse de infrumusetare, cadouri pentru cei din mediul corporate sau jucarii. Majoritatea produselor au preturi cuprinse intre 50$ si 150$. 27 de produse au preturi peste 150$. Cel mai scump cadou este un pachet pentru tinerii casatoriti, care contine printre altele accesorii de baie, dulciuri si sampanie, in valoare de 295 dolari.

Platforma software pe care ruleaza Strada32.com a fost realizata de compania Ealliance, specializata pe solutii de eCommerce. Alti colaboratori ai site-ului sunt Creactivedge.com, care se ocupa de partea de fotografie si video si Lunatech.ro care se ocupa de partea de design a site-ului.

Vlad Stan detine inca 40% din Vodanet

Vlad Stan a anuntat la inceputul lunii decembrie ca va vinde participatia de 40% pe care o detine la Vodanet, in prezent omul de afaceri aflandu-se in tratative cu patru investitori straini pentru vinderea actiunilor.

„Sunt in tratative cu patru investitori din afara tarii. Acum, daca ar tine doar de mine, ar fi mai simplu. Dar tine si de investitorul majoritar in Vodanet, Broadhurst”, a precizat Stan.

Acesta nu a spus cand ar putea sa finalizeze vanzarea participatiei de 40%.