- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

Primul mall „marca” Immofinanz din Romania a intrat pe ultima suta de metri (Galerie Foto)

04 Aug, 15:44 • cristina.mihai
Centrul comercial Maritimo Shopping Center Constanta, primul proiect pe care fondul de investitii imobiliare Immofinanz l-a dezvoltat prin echipa proprie pe piata locala, a intrat pe ultima suta de metri, inaugurarea fiind programata pe 28 octombrie.
Primul mall marca Immofinanz din Romania a intrat pe ultima suta de metri (Galerie Foto)

Immofinanz a cumparat integral proiectul din Constanta in 2010 de la compania Trigranit, hotarand sa dezvolte pe cont propriu mall-ul, pe care oricum ar fi urmat sa il cumpere dupa ce se finaliza. Dupa preluarea integrala a mall-ul, anterior numit Polus Center Constanta, Immofinanz i-a schimbat denumirea in Maritimo.


Preluarea mall-ului de la Trigranit face parte din strategia grupului austriac, care si-a propus sa isi extinda activitatile de dezvoltare. In acest sens compania a mai facut si alte preluari integrale ale unor proiecte de retail de pe plan local, dar si a portofoliului dezvoltatorului rezidential Adama.

Maritimo Shopping Center reprezinta o investitie de 100 milioane de euro si va include si un hipermarket Auchan. Unitatea Auchan nu va fi inchiriata ci cumparata de catre retailer de la proprietarul mall-ului.

Printre chiriasi mall-ului se numara si marcile Inditex, dar si magazine H&M, C&A si New Yorker. Mall-ul de 50.000 mp este inchiriat in proportie de 85%.

Oficialii Immofinaz spun ca se asteapta ca 90% din chiriasi sa deschida magazinele pe data inaugurarii mall-ului, iar restul vor fi functionale pana in perioada Pastelui 2012.

Cele mai mari magazine de moda din mall vor fi Peek&Cloppenburg (2.600 metri patrati), Zara (2.200 metri patrati), H&M si C&A (1.800 metri patrati) si New Yorker (1.100 metri patrati).

Portofoliul grupului pe piata romaneasca include 50 de proprietati, mai ales in domeniul spatiilor comerciale si de birouri, estimat la 894,7 milioane de euro.