- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

Americanii de la Axis Facades vor proiecta exterioarele cladirilor din Palas Iasi

04 Mar, 12:53 • Redactia DailyBusiness
Proiectantul american de fatade Axis Facades, care a restaurat cladiri din patrimoniul cultural mondial, printre care templul Angkor Wat din Cambodgia, si are in portofoliul de clienti companii ca Hilton Hotels sau Gucci, va proiecta exterioarele cladirilor din proiectul imobiliar Palas Iasi.
Americanii de la Axis Facades vor proiecta exterioarele cladirilor din Palas Iasi

Axis Facades a creat peste 200 de structuri in design si a construit pe 3 continente. Pentru proiectantul american in exterioare, Palas reprezinta primul proiect realizat in Romania.

„In cazul Palas, ni s-a cerut sa stabilim o anumita relatie intre fatade si cladirea cu valoare culturala iconica, asa cum este Palatul Culturii. Cladirea blazon este dominanta si importanta pentru caracterul proiectului, creand un amestec intre trecut si viitor”, a declarat Gregory H. Romine, managing director Axis Facades.

La Palas, proiectantul american va imbina sticla cu piatra naturala si metalul. Paleta de materiale isi propune sa realizeze un concept unitar si o coexistenta confortabila cu Palatul Culturii, aflat in proximitate.

„Elementul nostru preferat din proiectul Palas il reprezinta coloanele din sticla turnata, care creeaza o legatura vizuala intre cladiri. Aceste coloane vor crea o demarcatie pentru zonele pietonale in jurul imobilelor si vor incadra zonele comerciale de-a lungul spatiului de promenada”, a precizat Romine.

Decorarea exterioara a cladirilor din ansamblul urbanistic va fi complet finalizata in 2010, anul inaugurarii complexului.

Ansamblul urbanistic Palas este dezvoltat de compania ieseana Iulius Group si presupune o investitie de peste 250 milioane de euro. Este un ansamblu mix intre comercial, rezidential, hoteluri, birouri clasa A, parcari subterane si entertainment. Zona comerciala, cea de office, entertainment si parcarea subterana sunt programate pentru a fi finalizate in primul trimestru al anului 2010.