- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

ARAI: 10-15 agentii imobiliare si-au \”inchis portile\” in ultimele luni

30 Mar, 16:46 • Redactia DailyBusiness
Aproximativ 10-15 agentii imobiliare, din Bucuresti si din tara, membre ale Asociatiei Romane a Agentiilor Imobiliare (ARAI) si-au suspendat activitatea in ultimele luni, a declarat, luni, Ruxandra Cleciu, presedintele ARAI, relateaza NewsIn.
ARAI: 10-15 agentii imobiliare si-au \inchis portile\ in ultimele luni

Aceasta a adaugat ca in lipsa tranzactiilor imobiliare, unele agentii s-au orientat catre inchirieri, administrare de proprietati, dar si activitati conexe, ca de exemplu amenajari interioare.

Asociatia Romana a Agentiilor Imobiliare a lansat, luni, in Romania, sistemul de listare multipla (MLS) a proprietatilor imobiliare. Potrivit regulamentului MLS, atunci cand o proprietate este listata printr-un membru MLS ARAI, aceasta va putea fi prezentata si vanduta de toti ceilalti membrii propriilor clienti.

Agentii primesc comision numai de la clientii care ii angajeaza ca reprezentanti exclusivi. Comisioanele ar trebui sa scada, deoarece sistemul va impulsiona tranzactiile imobiliare, a spus Dan Negulescu, vicepresedintele ARAI.

„Nu se poate vorbi despre fluctuatii ale comisioanelor, in minus sau in plus, la nivel de piata. Scaderea numarului de tranzactii intr-o anumita perioada nu impune, la nivel de ARAI, o anumita politica de stabilire a comisionului”, a precizat Negulescu.