- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

Averea firmei \”ucigase\” din Iasi va fi scoasa la licitatie. Valoarea totala: 1,8 mil. euro

23 Aug, 12:52 • cristina.mihai
Activele firme de constructii iesene Nova Construct, fondata de omul de afaceri Dionisie Simionescu, decedat anul trecut in urma unui infarct, vor fi scoase la licitatie publica la inceputului lunii septembrie, valoarea totala a acestora fiind de aproape 7,9 mil. lei (peste 1,8 mil. euro), potrivit datelor facute publice de lichidatorii firmei care a intrat in faliment in acest an.
Averea firmei \ucigase\ din Iasi va fi scoasa la licitatie. Valoarea totala: 1,8 mil. euro

Compania Nova Construct a fost infintata in 1994 de omul de afaceri Dionisie Simionescu, care a decedat in urma unui atac de cord, la inceputul anului trecut. La aceea data, s-a speculat ca inima omului de afaceri a cedat ca urmare a unei zile extrem de aglomerata in firma, unde deja se resimteau problemele financiare.

Activele imobiliare ale firmei, constand in terenuri, apartamente si spatii comerciale, acopera cea mai mare parte din suma, peste 7 milioane lei, restul fiind reprezentat de utilaje, parcul auto sau stocul de materiale de constructii.

Tribunalul a numit doi lichidatori judiciari pentru societatea ieseana: Management Reorganizare si Lichidare si Express Lichidator.

Printre creditorii firmei se numara Conest SA, CernaConstruct si Ate Bank, potrivit informatiilot publicate, anterior, in presa locala.