- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

Cartier de 80 mil. euro pe locul fostei fabrici Suveica din Bucuresti

23 Nov, 00:01 • Redactia DailyBusiness
Managerul de proiecte imobiliare polonez GTC va construi peste 900 apartamente pe locul fostei tesatorii de bumbac "Suveica", din Bucuresti, pana in 2011, cu o investitie de circa 80 de milioane de euro.
Cartier de 80 mil. euro pe locul fostei fabrici Suveica din Bucuresti

Anuntul a fost facut de directorul pentru Romania al companiei, Shimon Galon.

Proiectul este derulat de GTC in cadrul unui parteneriat cu Deutsche Bank. Compania de administrare a fondurilor de investitii RREEF Opportunity Funds, parte a grupului german, detine 49,9% din firma care va administra proiectul. „Nu vom folosi o finantare a bancii germane, aceasta doar detine jumatate din proiect. Pana la sfarsitul acestui an urmeaza sa anuntam banca cu care vom colabora pentru acest proiect”, a mai spus oficialul.

Desi GTC detine 50,1% din firma care va realiza proiectul, compania poate primi pana la 75% din profit, in functie de performanta proiectului. De asemenea, compania poloneza va administra proiectul si in numele partenerului sau.

„Locuintele vor avea preturi cuprinse intre 1.000 si 1.100 de euro pe metru patrat de spatiu construit, fara TVA, in functie de etajul la care este amplasat fiecare apartament sau orientare”, a explicat oficialul GTC.

Ansamblul rezidential Rose Garden va fi construit pe un teren de circa 27.000 de metri patrati si va cuprinde 11 cladiri cu noua sau cu 11 etaje, care vor totaliza circa 75.000 de metri patrati de spatiu construit.

Apartamentele, de tip garsoniera sau cu unul, doua si trei dormitoare, vor avea suprafete cuprinse intre 55 si 145 de metri patrati, respectiv preturi intre 64.198 de euro si 116.692 de euro, la care se adauga TVA. De asemenea, ansamblul beneficiaza de 1.110 locuri de parcare, din care jumatate sunt amplasate in subteran, avand preturi cuprinse intre 4.000 si 9.000 de euro, fara TVA, a explicat reprezentantul de marketing al companiei imobiliare Colliers, care promoveaza proiectul.

„Pana in prezent au fost facute rezervari pentru 102 apartamente”, a precizat Galon.

„Investitia in Rose Garden ar putea produce un castig de circa 10.000-15.000 de euro pe fiecare apartament”, a mai spus oficialul GTC.

Terenul reprezinta 20% din valoarea totala a investitiei, a explicat Galon.

De asemenea, proiectul mai include circa 3.000 de metri patrati de spatiu comercial, pentru care inca nu exista planuri de ocupare.

Prima faza a lucrarilor include trei cladiri cu un total de 236 de apartamente, care se vor finaliza pana in toamna lui 2008.

In prezent se desfasoara lucrari de demolare a constructiilor fostei fabrici Suveica, precum si lucrari de escavare. Managerul de constructie al proiectului nu a selectat inca o companie care sa preia contractul de construire.

In cadrul aceluiasi parteneriat cu banca germana Deutsche Bank, GTC va construi in zona Baneasa ansamblul rezidential Felicity, proiect in care banca germana va detine 29,9% din firma care deruleaza proiectul. Acesta se va ridica pe un teren de zece hectare si va include 130.000 de metri patrati de spatiu construit. Investitia companiei in acest ansamblu rezidential s-ar putea ridica la circa 100 de milioane de euro, a estimat oficialul.

Lucrarile de constructie vor incepe pana la sfarsitul acestui an.
GTC Real Estate Investments Romania, membra a companiei imobiliare GTC International, este prezenta pe piata imobiliara din Europa Centrala si de Est din 1994.

Compania a mai administrat, in Romania, construirea, ocuparea si vanzarea pentru cladirile de birouri Europa House si America House, iar in prezent administreaza proiecte rezidentiale precum Green Dream Residence, Jasmine Park. De asemenea, compania administreaza proiectul comercial Galleria Bucharest, precum si proiectele de birouri Aurora Business Park si City Gate.

Colliers este prezenta pe piata romaneasca de zece ani, dezvoltandu-se pe segmentele de birouri, industrial si de spatii comerciale si, incepand cu 2005, pe cel rezidential.