- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

Cele mai mari 5 mall-uri care vor popula harta de retail a Capitalei

12 Nov, 00:01 • cristina.mihai
Cele mai mari 5 mall-uri care vor fi livrate in urmatorii ani in Capitala vor totaliza circa 500.000 de metri patrati inchiriabili.
Cele mai mari 5 mall-uri care vor popula harta de retail a Capitalei

Criza financiara nu a afectat deocamdata planurile de dezvoltare ale celor mai mari mall-uri pregatite pentru Bucuresti.

Locul 1. Colosseum Shopping Center

Cel mai mare centru comercial aflat in proiect pe piata romaneasca, Colosseum Shopping Center, este o investitie britanica evaluata la 450 mil. euro. Dezvoltat de Modus Properties, proiectul este amplasat pe soseaua Chitila si va demara in primul trimestru din 2009. Prima etapa a proiectului este reprezentata de un parc comercial. Printre chiriasi se numara Carrefour, Leroy Merlin, Altex si Flanco.

Mall-ul din cadrul proiectul va demara in 2010 si va fi finalizat in 2012, avand 114.000 mp inchiriabili.

Locurile 2-3. Mall-urile ParkLake Plaza si proiectul Casa Radio

Acestea vor aduce fiecare pe piata cate 110.000 metri patrati inchiriabili.

Complexul comercial ParkLake Plaza presupune o investitie de 600 mil. euro, fiind dezvoltat de Caelum Development si Sonae Sierra in estul Capitalei.

Noul centru comercial va avea o suprafata construita de aproximativ 300.000 mp, din care peste 110.000 mp vor fi inchiriabili. Constructia va demara in 2009.

Primii chiriasi sunt hipermaket-ul Cora, care se va intinde pe o suprafata de 12.500 mp si cinematograful Cinema City, care va pune la dispozitia publicului 14 sali de cinema.

Proiectul Dambovita Center (Casa Radio), detinut in proportie de 75% de compania israeliana Plaza Center, va cuprinde un centru comercial cu 110.000 mp inchiriabili.

Proiectul Casa Radio, cu o valoare estimata de 1,1 mld. euro, va avea o suprafata construita de 560.000 mp (inclusiv parcarea), cuprinzand o zona comerciala, spatii de birouri, un centru de conferinte, spatii rezidentiale, un hotel si o cladire destinata unei autoritati publice.

Proiectul imobiliar a demarat deja si va fi realizat in 3 faze.

Locul 4. Sun Plaza

Mall-ul Sun Plaza din sudul Capitalei, dezvoltat de fondul de investitii al Erste, Sparkassen Immobilien si compania franco-romana EMCT, va presupune o investitie de circa 185 mil. euro.

Constructia proiectului a demarat la sfarsitul lui 2007, iar livrarea este programata pentru 2009.

Printre chiriasii Sun Plaza se numara Baumax, Cora, Altex si Mobexpert. Sun Plaza va avea 76.000 mp inchiriabili.

Locul 5. AFI Cotroceni Park

Cotroceni Park este situat la intersectia strazii General Vasile Milea si bulevardul Timisoara. Acesta va fi finalizat la sfarsitul anului viitor, si presupune o investitie de 280-300 milioane de euro.

Proiectul va cuprinde pe langa un mall de 75.000 mp si 4 cladiri de birouri si un hotel de 5 stele. Proiectul este dezvoltat de Africa-Israel Investments.

Colosseum, Dambovita Center si ParkLake Plaza vor fi cele mai mari mall-uri de pe piata romaneasca. Pana la finalizarea acestora, titlul de cel mai mare mall il detine Baneasa Shopping City, livrat in aprilie 2008, cu o suprafata de 85.000 mp inchiriabili.