Real Estate

Consiliul General Bucuresti a aprobat PUZ-ul proiectului Dambovita Center

30 Mar, 17:23 • Redactia DailyBusiness
Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB) a aprobat, luni, Planul Urbanistic Zonal (PUZ) privind construirea complexului Dambovita Center cu 28 de voturi "pentru", relateaza NewsIn.
Consiliul General Bucuresti a aprobat PUZ-ul proiectului Dambovita Center

Proiectul a obtinut 28 de voturi „pentru”, cu unul mai mult decat numarul necesar pentru a fi aprobat.

In sala de sedinte au fost prezenti si reprezentanti ai societatii civile, care s-au opus proiectului si au anuntat ca intentioneaza sa atace in instanta decizia CGMB.

Proiectul Dambovita Center va fi realizat, in mai multe etape, pe o suprafata totala de peste 550.000 de metri patrati. Mai intai, vor fi realizate, pe 39.500 de metri patrati, spatii rezidentiale si de birouri. Apoi, un centru comercial de 132.000 de metri patrati, hotel si casino, toate pe 40.000 de metri patrati, iar in final un supermarket, pe o suprafata de 28.000 metri patrati, plus o parcare cu circa 3.000 de locuri.

Potrivit acestui proiect, cea mai inalta cladire din Bucuresti si din Romania, cu 34 de etaje si 155 metri inaltime, ar urma sa apara pe malul Dambovitei. Tot acolo vor fi construite alte doua turnuri, cu 26 si, respectiv, 30 etaje.

Proiectul va fi realizat de Compania Plaza Centers, care detine 75% din Dambovita Center. Statul are o participatie de 15%, prin Compania Nationala de Investitii, iar restul este al grupului turc Kucuk.

La sfarsitul lunii februarie, secretarul de stat din Ministerul Dezvoltarii, Ioan Andreica, a declarat, in cadrul unei dezbateri, ca primele cladiri ale proiectului Dambovita Center din Capitala ar putea fi date in folosinta in 2011-2012, iar intregul ansamblu, in 2015.

Comisia Tehnica de Urbanism si Amenajarea Teritoriului (CTUAT), numita de primarul Sorin Oprescu, a aprobat proiectul pe 12 noiembrie 2008.