- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

Olteanu despre \”Prima Casa\”: Este un esec, au fost acordate 131 de credite

17 Aug, 10:52 • Redactia DailyBusiness
Deputatul PNL Bogdan Olteanu (foto) a declarat, intr-o conferinta de presa, ca programul "Prima Casa" a fost conceput gresit si va fi un esec, avand in vedere ca dupa 2 luni de la lansarea acestuia nu au fost acordate decat 131 de credite, potrivit Mediafax.
Olteanu despre \Prima Casa\: Este un esec, au fost acordate 131 de credite

„S-au anuntat 16.000 de credite garantate ce vor fi puse la dispozitia romanilor in acest an. Dupa 2 luni din 7 ale acestui program, s-au acordat 131 de credite”, a spus Bogdan Olteanu.

131 de credite inseamna mai putin de 1% din ceea ce ar urma teoretic sa se acorde in urmatoarele 5 luni. Este evident, in aceste conditii, ca mai putin de 10% din programul Prima Casa va fi pus in aplicare si ca programul va fi un esec, asa cum am anuntat. Programul a fost conceput gresit”, a conchis vicepresedintele Camerei Deputatilor.

Persoanele care vor sa ia credite prin programul „Prima Casa” vor plati un avans de 5% pentru o locuinta de maximum 60.000 euro sau de 3.000 euro plus diferenta din pretul de achizitie, iar rata dobanzii va fi Euribor (rata solicitata intre principalele banci din zona euro la depozitele pe piata interbancara) la 3 luni plus maxim 4% pe an, la credite in euro, respectiv Robor (rata dobanzii la imprumuturi pe piata interbancara romaneasca) plus maxim 2,5 puncte procentuale.

Marja include si nivelul total al comisioanelor percepute de finantator.