- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

Primaria Capitalei discuta concesionarea unui teren pentru un proiect imobiliar

26 Jan, 11:51 • Redactia DailyBusiness
Primaria Capitalei vrea sa concesioneze 207,18 metri patrati din proprietatea privata a municipiului Bucuresti catre o firma irlandeza. Aceasta are nevoie de teren pentru a-si completa o proprietate pe care ar putea construi imobile cu 19 etaje.
Primaria Capitalei discuta concesionarea unui teren pentru un proiect imobiliar

Potrivit proiectului de hotarare care se va afla, miercuri, pe ordinea de zi a sedintei Consiliului General al Muncipiului Bucuresti (CGMB), terenul, aflat la adresa str. dr. Iacob Felix, ar urma sa fie concesionat pe 99 de ani, in schimbul a cel putin 13.490 euro pe an, relateaza NewsIn.

Compania Victoria Limited SRL detine in zona inca 6.069 de metri patrati si doreste sa isi completeze proprietatea, pentru a construi cladiri cu destinatia de locuinte si spatii comerciale.

Conform unei hotarari a Consiliului Local al Primariei Sectorului 1, din 23 septembrie 2003, privind Planul Urbanistic Zonal, firma va putea construi cladiri de 66 metri, cu cel mult 19 etaje.

Firma Victoria Limited SRL este detinuta doi cetateni irlandezi, Alexander James Brett si Michael Whelon, si are un capital subscris de 200 lei. In 2007, conform datelor de la Ministerul Finantelor, firma avea datorii de 53,5 milioane lei (circa 16 mil. euro), iar pierderea neta a fost de 1,15 milioane lei (340.000 euro).