- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

Proiecte de 112 mil. euro pentru Cefin: 3 noi parcuri logistice si un proiect rezidential

06 Dec, 00:00 • Redactia DailyBusiness
Grupul italian Cefin Holding, care a dezvoltat in Bucuresti cel mai mare parc logistic din tara, intentioneaza sa investeasca circa 75 mil. euro pentru a deschide inca trei parcuri logistice in Constanta, Arad si Timisoara, si 37 mil. euro pentru un complex rezidential.
Proiecte de 112 mil. euro pentru Cefin: 3 noi parcuri logistice si un proiect rezidential

Lucrarile de constructie la cele trei parcuri logistice vor fi finalizate in a doua parte a lui 2008, potrivit presedintelui grupului Cefin, Stefano Albarosa, citat de NewsIn.

Parcul logistic din Timisoara este deja construit in proportie de 50%, in timp ce la Constanta si Arad lucrarile vor incepe anul viitor. Fiecare parc logistic va oferi undeva intre 40.000 si 50.000 de metri patrati de spatii acoperite pentru depozitare, iar investitia pentru fiecare proiect va fi in jurul a 25 milioane euro, a mai precizat Albarosa

Parcul de logistica dezvoltat de Cefin in vestul Bucurestiului va livra pe piata aproximativ 350.000 de metri patrati de spatii de depozitare pana la sfarsitul lui 2009, urmand a deveni cel mai mare din tara. In 2004, fondul austriac de investitii Europolis a achizitionat pentru 75 de milioane de euro faza intai de dezvoltare a parcului logistic Cefin, iar in 2006 a achizitionat si faza a doua de dezvoltare, pentru alti 75 de milioane de euro. Europolis apatine grupului austriac Investkredit.

Cefin a intrat si pe segmentul constructiilor rezidentiale, demarand in urma cu doua saptamani lucrarile la ansamblul rezidential Cortina Residences, care se va realiza cu o investitie de 37 de milioane de euro.

Cortina Residence va fi amplasat in zona Pipera-Baneasa din Bucuresti, in apropiere de Phoenicia Grand Hotel, pe un teren de 7.500 de metri patrati. Ansamblul va cuprinde 280 de apartamente cu o suprafata construita totala de 33.000 de metri patrati. De asemenea Cortina Residence va beneficia de o parcare subterana de 20.000 de metri patrati. Ansamblul va cuprinde si o zona comerciala.

Vanzarile ar putea incepe din lunile august-septembrie ale anului viitor, dar constructia se va finaliza, cel mai probabil, in iunie-iulie 2008.

Cefin a anuntat in vara ca intentioneaza sa ridice in zona Barbu Vacarescu un cartier rezidential de 110 milioane de euro si un hotel care va necesita investitii de 30 de milioane de euro.

Cefin Holding este o companie italiana care cu operatiuni in Italia, Bulgaria, Romania si Ungaria. In Romania principala activitate a companiei este de distribuire a automobilelor utilitare IVECO, prin intermediul diviziei Cefin Romania.

Cefin Romania estimeaza ca va incheia anul acesta cu o cifra de afaceri de 130 milioane euro, cu aproape 30% peste 2005, potrivit presedintelui Cefin, Stefano Albarosa.