- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

Un investitor prefera sa construiasca vile, decat sa vanda terenul la \”preturi derizorii\”

14 May, 17:22 • cristina.mihai
Dupa cateva luni in care a avut terenul destinat constructiei unui proiect rezidential la vanzare, un investitor local s-a hotarat, in urma "mai multor oferte derizorii", sa riste si sa incerce sa vanda locuintele of-plan, pe o piata rezidentiala blocata, mizand pe preturi de vanzare mici.
Un investitor prefera sa construiasca vile, decat sa vanda terenul la \preturi derizorii\

Analistii imobiliari au atras atentia ca in situatia actuala a pietei, majoritatea potentialilor cumparatori sunt sceptici atunci cand se pune problema sa achizitioneze locuinte pe hartie sau chiar aflate in constructie, dar cu un termen de finalizare mai indepartat.

Mizand pe sensibilitatea cumparatorilor romani la pret, investitorul roman a preferat, totusi, sa schimbe piata careia i se adreseaza, de la alti investitori, catre clientii finali.

„Alexandra Residence va cuprinde 200 de case, preturile fiind de 850 euro cu TVA inclus”, a spus Ion Marian, proprietarul si dezvoltatorul proiectului, care a adaugat ca isi va autofinanta proiectul.

„Am avut mai multe oferte din partea unor oameni de afaceri romani pentru teren, insa nu m-au multumit preturile de 40-50 euro/mp. Am preferat sa dezvolt eu”, a mai spus Marian.

Terenul destinat constructiei complexului rezidential de vile din zona Pipera-Tunari are cadastru de intabulare si o parte din avize. Cererile pentru autorizatii de constructie urmeaza sa fie depuse dupa fiecare rezervare.

„Este posibil sa fie clienti care sa doreasca o casa cu o suprafata mai mare sau cu aceeasi suprafata, dar o alta compartimentare”, a adaugat dezvoltatorul, care a precizat ca va incepe sa traga utilitati pe teren in momentul in care are 50 de rezervari.

Proiectul va avea o serie de facilitati, gradinita, loc de joaca pentru copii, cafenea, sauna sau teren de tenis si baschet, printre altele.