- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

Caroli Foods lanseaza Salamul de Sibiu 1935, cu cel mai lung proces de fabricatie

15 Jun, 12:56 • Redactia DailyBusiness
Caroli Foods, al doilea producator de mezeluri din Romania, a investit 50.000 euro in cercetarea si dezvoltarea salamului de Sibiu, realizat dupa o reteta de fabricatie originala din 1935 si care presupune cel mai lung proces de fabricatie de pe piata, a anuntat luni compania.
Caroli Foods lanseaza Salamul de Sibiu 1935, cu cel mai lung proces de fabricatie

„Recuperarea retetei originale si cercetarea asociata au reprezentat o investitie de aproximativ 50.000 de euro si un an de testari succesive. In prima etapa, produsul va fi disponibil intr-un numar limitat de locatii, in mod special datorita noilor specificitati ale procesului de productie, care presupune cel mai lung proces de fabricatie de pe piata”, au precizat reprezentantii Caroli Foods.

Produsul trece printr-un lung proces de fabricatie care dureaza 90 de zile. Ideea lansarii de catre Caroli Foods a Salamului de Sibiu 1935 a aparut in urma cu un an.

Pentru fabricarea acestui produs s-au folosit ingrediente precum: carne de porc, slanina, condimente naturale si sare.

Legenda spune ca parintele salamului de Sibiu este un italian, Filippo Dozzi, care a deschis la Sinaia o fabrica de salamuri pentru protipendada de la inceputul secolului 20. Salamul a fost fabricat numai iarna de catre mezelarii priceputi proveniti din Sibiu si marginimile sale. La export, salamul era trecut prin vama Sibiu, acesta fiind motivul de la care i-a ramas denumirea.

Caroli Foods este unul dintre liderii pietei de mezeluri din Romania, ocupand locul 2. Grupul produce 5 marci de mezeluri: Maestro, Caroli, Gourmet, Primo si Familia. Pe parcursul celor 12 ani de activitate, compania a investit peste 35 milioane de euro in procesarea si distribuirea mezelurilor (tehnologie, echipamente de igiena, resurse umane).

Grupul are 1.200 de angajati, dintre care majoritatea cu varste intre intre 18 si 35 de ani. Cele doua fabrici de la Pitesti, cu o suprafata productiva de peste 18.000 de metri patrati, sunt certificate in vederea sigurantei alimentare. Grupul Caroli Foods este in principal format din companiile Caroli Prod 2000, TC Affaires, Indcarf SA si Maestro Industries.