- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Cariere

Claudia Griech este noul director general al E.ON Energie Romania

04 May, 14:15 • Redactia DailyBusiness
Începând cu data de 1 mai, Claudia Griech a preluat funcția de director general al E.ON Energie România, având responsabilitatea integrală a segmentului Soluții Clienți, atât aria B2C, cât și B2B. Totodată, va îndeplini și rolul de membru al Board-ului E.ON România.
Claudia Griech este noul director general al E.ON Energie Romania


Într-un moment cu numeroase transformări pe piața de energie, ne vom concentra pe dezvoltarea portofoliului de soluții și produse inovative și sustenabile astfel încât să fie cât mai adaptate nevoilor clienților. Ne-am asumat, la nivelul Grupului E.ON, să ne îndreptăm eforturile către tranziția spre energia verde și voi urmări cu prioritate acest obiectiv„, spune Claudia Griech.

Claudia Griech lucrează în companie din 2005, având roluri de management în zona de marketing și vânzări, iar din pozițiile deținute a coordonat cu succes transformarea segmentului B2C, în tranziția de la statutul de furnizor de energie electrică și gaze naturale la cel de furnizor de soluții energetice.

Tot începând cu 1 mai, echipa de conducere este completată de Andrei Ștefănescu care a devenit director general adjunct al E.ON Energie România. Până în prezent director al departamentului Financiar și Managementul Performanței pentru segmentul Soluții Clienți, Andrei Ștefănescu a coordonat activitățile ce țin de performanța financiară și comercială din Grupul E.ON, fiind responsabil de proiecte specifice ariei de furnizare.

E.ON Energie România, membră a Grupului german E.ON, este furnizor integrat de gaze naturale, electricitate și soluții energetice având un portofoliu variat format din circa 3,3 milioane de clienți, atât rezidențiali, cât și companii și municipalități. Grupul E.ON este unul dintre liderii pieței de energie, având în România o prezență consolidată de-a lungul a circa 16 ani. De la intrarea pe piața din România, E.ON a investit circa 1,8 miliarde de euro, în principal în modernizarea rețelelor. Totodată, valoarea contribuțiilor virate la bugetul de stat și bugetele locale se ridică la 2,5 miliarde de euro.