- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

Conducerea Cuprom Baia Mare, sechestrata de muncitori

26 Jan, 16:01 • Redactia DailyBusiness
Peste 100 de angajati disponibilizati de la societatea Cuprom Baia Mare au sechestrat luni, in birouri, doi dintre membrii conducerii societatii, pentru ca nu au primit platile compensatorii, potrivit NewsIn.
Conducerea Cuprom Baia Mare, sechestrata de muncitori

Ioan Coza, vicepresedintele sindicatului Cuprom, a declarat ca oamenii vor incerca sa scoata din curtea combinatului si cateva utilaje pentru a le confisca, astfel incat sa fie siguri ca isi vor obtine salariile compensatorii.

„Am sechestrat conducerea. Suntem decisi sa scoatem si cateva utilaje, vrem sa mergem cu ele in fata Prefecturii, sa ne cerem platile compensatorii”, a afirmat Ioan Coza.

Vicepresedintele sindicatului Cuprom a precizat ca luni ar fi trebuit sa fie primit un raspuns din partea conducerii cu privire la acordarea platilor compensatorii pentru salariatii concediati, numai ca oamenii au asteptat in zadar sa li se comunice ceva.

„Nu a venit nimeni sa ne dea un raspuns cu privire la acordarea de salarii compensatorii. Ma asteptam sa nu ne zica nimic, ca doar asa a fost intotdeauna. Doar promisiuni, dar ne-am saturat de vrajelile lor. Noi vrem sa ni se acorde plati compensatorii asa cum prevede contractul colectiv de munca”, a spus Ioan Coza.

Fostii angajati ameninta ca vor bloca intrarea in combinat si ca nu vor renunta la protestele lor decat in momentul in care li se va rezolva revendicarea prezentata.

La inceputul lunii ianuarie, Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Maramures fusese informata despre disponibilizarea de la Cuprom a circa 192 de muncitori din cei 240.

Societatea, considerata candva ca fiind cea mai mare unitate din metalurgia neferoasa, a intrat la sfarsitul anului 2008 in insolvabilitate de plata, dupa ce Tribunalul Bucuresti a admis procedura de faliment la solicitarea SC Expert Consultancy Inc SRL, ceea ce face imposibila acordarea de salarii compensatorii.