COMPANII

De ce au ajuns importurile de gaze din Rusia sa acopere doar consumul unui oras ca Botosani

15 octombrie 2014, ora 14:23 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
gaz.jpg
Beneficiarii din Romania au primit marti cu 26,7% mai putine gaze rusesti in raport cu nominalizarile transmise de Transgaz.

Importul actual al Romaniei din Rusia se afla la un nivel nesemnificativ de circa 0,2 milioane metri cubi pe zi, reprezentand consumul zilnic al unui oras ca Botosani sau Satu Mare ori consumul CET Timisoara. 

"Ieri, Ambasadorul Federatiei Ruse la Bucuresti ne-a transmis un raspuns oficial conform caruia scaderea livrarilor de gaze rusesti este cauzata de anumite disfunctionalitati tehnice, aparute ca urmare a unor actiuni Gazprom de umplere a depozitelor de gaze pentru pregatirile necesare perioadei de iarna", a declarat ministrul delegat pentru Energie, Razvan Nicolescu.

Consumul actual total al Romaniei este de circa 26 milioane metri cubi pe zi, in timp ce productia interna de gaze naturale este de 31 milioane metri cubi pe zi.

Romania a inmagazinat pana in acest moment cu un miliard de metri cubi de gaze naturale mai mult decat obligatiile legale stabilite de Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei, care vizau constituirea unor depozite de circa 1,8 miliarde de metri cubi de gaze naturale.Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Vineri, 19 August 2022, 16:59
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter