- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

Depaco: Cererea de tigla metalica s-a restrans la marile firme, dar a crescut la cele mici

29 Sep, 17:28 • Redactia DailyBusiness
Investitorii mari si-au redus cererea pentru tigla metalica, in vreme ce companiile mici si-au crescut consumul, apreciaza Dragos Irimescu (foto), proprietarul producatorului de tigla metalica Depaco.
Depaco: Cererea de tigla metalica s-a restrans la marile firme, dar a crescut la cele mici

Acesta estimeaza ca valoarea pietei de tigla metalica ar putea fi, in sistem complet, de 150 mil. euro, reprezentand o suprafata acoperita de 14-15 milioane de metri patrati.

Producatorul de tigla metalica Depaco estimeaza mentinerea cifrei de afaceri in 2010, dupa ce pentru anul acesta a targetat afaceri de 5 mil. euro, cu 43% mai mari fata de anul trecut.

Depaco a debutat pe piata de tigle metalice in 1999 sub numele Final Construct. In martie 2007, firma s-a rebranduit, iar Final Construct a devenit Depaco, care si-a extins totodata aria de activitate. Compania si-a schimbat atat actionariatul, cat si strategia de dezvoltare, devenind din importator, producator de tigle metalice.

Pe piata de tigla metalica, Depaco concureaza cu companii ca Lindab, ArcelorMittal Construction Romania, Viking Profil si Gerard Roofs.