COMPANII

Ponta: Vreau sa inauguram in 2013 conexiunea de gaze cu Republica Moldova

07 mai 2013, ora 16:44 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
ponta.jpg
Premierul Victor Ponta a declarat marti ca doreste ca in 2013 sa fie inaugurata conexiunea de gaze cu Republica Moldova.

Ponta a spus ca urmeaza trei momente extrem de importante in ceea ce priveste domeniul energetic: finalizarea proiectului Nabucco, investitiile in explorarile off shore si investitiile in transportul energiei, el aratand ca doreste ca in 2013 sa se inaugureze conexiunea de gaze cu Republica Moldova, urmand sa fie imbunatatita conexiunea de energie de inalta tensiune, relateaza Mediafax.


Premierul declara, vineri, ca Romania ar putea deveni independenta energetic in cel mult zece ani, in urma exploatarii resurselor de gaze si de titei din Marea Neagra, precizand ca Petrom va investi peste 300 de milioane de euro pentru realizarea de noi sonde.

Companiile OMV Petrom si Exxon ar putea extrage anual 6,5 miliarde metri cubi de gaze naturale din perimetrul Neptun din Marea Neagra, potrivit estimarilor preliminare, cantitate care echivaleaza cu aproape jumatate din consumul anual actual al Romaniei, se arata intr-un comunicat al OMV Petrom transmis in 4 aprilie Bursei de Valori Bucuresti.Nabucco Gas Pipeline International GmbH a anuntat luni lansarea procedurii Open Season, pentru rezervarea capacitatii gazoductului Nabucco.

Prima faza a procedurii Open Season le ofera potentialilor transportatori posibilitatea de a-si exprima interesul in rezervarea capacitatii conductei, precum si de a solicita acces la documentele procedurii, ulterior putand depune oferte neangajante pentru rezervare de capacitate.

Documentele Open Season includ detalii referitoare la procedura, formularul acordului de transport al gazelor si codul de retea aferent, stabilind termenii si conditiile propuse de transportator pentru serviciile de transport prin conducta Nabucco.

Legea de ratificarea Acordului de Sprijin al Proiectului Nabucco a fost promulgata de presedintele Romaniei,Traian Basescu, si publicata in Monitorul Oficial in luna martie.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Vineri, 20 Mai 2022, 20:18
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter