- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

Semnal de revenire in constructii: Arcon Sfantu Gheorghe deschide a doua fabrica de polistiren

12 May, 11:30 • Redactia DailyBusiness
Arcon va deschide in Sfantu Gheorghe, la jumatatea lunii iunie, a doua linie de productie de polistiren expandat, inca un semn ca cererea revine in piata de constructii.
Semnal de revenire in constructii: Arcon Sfantu Gheorghe deschide a doua fabrica de polistiren

Odata cu noua facilitate de productie, capacitatea instalata a celor doua linii va ajunge la 900.000 mc, potrivit companiei.

?Avand acum doua linii complete de productie, putem face fata oricaror solicitari calitative si cantitative. Vizam prima pozitie pe piata polistirenului expandat in Romania, dar si o prezenta in zonele limitrofe?, a declarat Ioan Titeiu, director general Arcon.

Noua investitie a fost demarata in 2008 prin extinderea halelor de productie si depozitare. In 2009 echipamentele au fost contractate de la producatorul italian Nuova Idropress, iar in 2010 au urmat fazele de instalare, testare si, in cele din urma, demarare a productiei.

?Acum, dupa o iarna grea si o primavara dificila din punct de vedere economic, ambele linii de polistiren ale Arcon sunt pregatite pentru a acoperi deficitul de materiale care va exista in piata in a doua parte a anului. Daca pana in urma cu cateva luni anuntam ca putem acoperi cu polistiren 5.500 de blocuri, incepand cu luna iunie, numarul acestora se va dubla?, a precizat Ioan Titeiu.

Prima linie de polistiren expandat a fost inaugurata in octombrie 2005, iar investitia totala a companiei Arcon in acest sector se ridica la peste 8 milioane de euro.

Arcon a fost infiintata in anul 1994 la Sfantu Gheorghe, avand la baza capital integral romanesc. In prezent compania are 160 de angajati specializati in sectorul industrial si de constructii. Cele mai importante piete accesate pana in prezent sunt Bulgaria, Ungaria, Grecia, Turcia, Danemarca.