- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

State, Den Braven: Piata constructiilor va cunoaste o redresare artificiala in 2011

18 Apr, 12:35 • razvan.codorean
Piata constructiilor din Romania ar putea cunoaste o usoara redresare "artificiala" incepand din a doua parte a anului, ca urmare a alocarii de fonduri pentru proiecte publice, estimeaza Adrian State, directorul general al Den Braven Romania.
State, Den Braven: Piata constructiilor va cunoaste o redresare artificiala in 2011

Adrian State a declarat ca exista o legatura directa intre lansarea proiectelor publice si campania electorala.

„Anul acesta va fi unul al proiectelor publice, pentru ca Guvernul va aloca in mod cert o serie de fonduri pentru acest tip de investitii in vederea campaniei electorale de anul viitor, iar piata s-ar putea revigora usor in semestrul al doilea”, a declarat State.

Managerul de la Den Braven, firma specializata in productia de spume poliuretanice si hotmelt, a precizat ca avansul afacerilor din sectorul constructiilor nu inseamna ca piata a depasit criza.
„In orice caz, aceasta redresare va fi una artificiala si nu va reprezenta o crestere sanatoasa a sectorului constructiilor, cum se intampla in economiile sanatoase, pentru ca nu avem proiecte si investitii private, piata imobiliara este paralizata, iar premisele pentru deblocarea acestora in 2011 sunt aproape nule”, a afirmat Adrian State.

Den Braven a incheiat primul trimestru din 2011 cu vanzari in crestere cu 25%, la 8,1 milioane euro. Avansul s-a datorat, in principal, cresterii exporturilor cu 46%, la 4,8 milioane de euro, in timp ce piata locala a marcat o majorare de 3%, la 3 milioane de euro.

Adrian State, directorul general al Den Braven Romania, a declarat ca evolutia vanzarilor este foarte buna, avand in vedere conditiile pietei.

„In conditiile in care iarna s-a prelungit pana la jumatatea lunii martie, iar cererea de materiale de constructii este aproape nula pe o piata inghetata din cauza lipsei proiectelor si a investitiilor, a obtine crestere in Romania reprezinta o performanta extraordinara”, a declarat State.

Anul trecut, Den Braven a raportat vanzari de 39,5 milioane de euro, in crestere cu 28 % fata de nivelul de 30,8 milioane euro inregistrat in 2009. Pentru acest an, firma si-a stabilit o crestere de 10% a cifrei de afaceri, pe fondul strategiei de vanzari din 2011 care vizeaza o majorare a cotelor de piata in Romania, precum si a cererii in crestere pentru exporturi.

Grupul Den Braven, infiintat in anul 1974, in Olanda, a deschis reprezentanta din Romania in octombrie 1997, pentru care lucreaza peste 250 de angajati in Romania si Republica Moldova.