- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

Zentiva: Vanzari de 14 mil. euro in T3, in crestere cu 111%

10 Nov, 13:56 • Redactia DailyBusiness
Compania farmaceutica Zentiva a raportat o valoare a vanzarilor in Romania de 50 mil. lei (14 mil. euro) pentru cel de-al treilea trimestru al anului 2008, cu 111,2% mai mult comparativ cu rezultatele inregistrate in aceeasi perioada a anului trecut, a anuntat luni compania.
Zentiva: Vanzari de 14 mil. euro in T3, in crestere cu 111%

In ceea ce priveste evolutia pe parcursul primelor 9 luni, cresterea a fost de 2,3%, ajungand la 167 milioane lei (45,9 milioane euro).

Motorul vanzarilor din Romania l-au constituit medicamentele Simvacard si Extraveral, pentru produsele care se elibereaza cu prescriptie medicala, si Algocalmin si Antinevralgic P pentru produsele OTC (care se elibereaza fara prescriptie medicala), potrivit reprezentantilor companiei.

In primele 9 luni ale anului 2008, Zentiva a obtinut 12 autorizatii noi de punere pe piata.

La nivel de Grup, Zentiva si-a crescut vanzarile la 9 luni cu 17,7% in coroane cehesti, ajungand pana la circa 13,1 miliarde coroane cehesti, pe fondul evolutiilor favorabile din Turcia, Rusia, Ucraina si Romania.

„Avand drept suport evolutia anuntata astazi, am convingerea ca grupul Zentiva isi va indeplini planurile de crestere cu aproximativ 20% in 2008, si ca va evolua foarte bine si in anii urmatori, in ciuda mediului economic dificil”, a declarat Jiri Michal, presedinte si CEO al Zentiva NV.

Zentiva NV este o companie farmaceutica internationala care se concentreaza asupra dezvoltarii, producerii si comercializarii de produse farmaceutice generice moderne de marca. Compania detine pozitii de lider in Cehia, Slovacia, Romania si Turcia si inregistreaza rate de crestere rapida in Polonia, Rusia, Bulgaria, Ucraina si Statele Baltice.

Portofoliul de produse al Zentiva se concentreaza asupra bolilor cardiovasculare, afectiunilor inflamatorii, durerii, infectiilor si bolilor sistemului nervos central, precum si asupra bolilor gastrointestinale si urologice.

Grupul are peste 6.000 de angajati si detine unitati de productie in Cehia, Slovacia, Romania si Turcia.

Zentiva este cotata la Bursele de Valori din Praga si Londra.Actionarii majoritari ai Zentiva sunt Sanofi-Aventis Group (24,9%), Generali PPF NV si Generali PPF Holding BV (24,3%), Belviport Trading Ltd (10,1%) si Fervent Holdings Limited (7,6%).

Managementul si salariatii companiei detin impreuna 5,9% din actiunile societatii. Alti investitori institutionali si particulari detin 27,2% din actiunile companiei.