- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Amenzi usturătoare pentru Johnson & Johnson şi Colgate-Palmolive! Cei doi giganți comerciali au fost acuzați de încălcarea plafonului profitului brut

17 Nov, 18:12 • Fundeanu Madalina
Autoritățile din Grecia au dat amenzi de 1,67 milioane de euro pentru marile firme Johnson & Johnson şi Colgate-Palmolive. Acestea au fost acuzate că au încălcat plafonului profitului brut.
Amenzi usturătoare pentru Johnson & Johnson şi Colgate-Palmolive! Cei doi giganți comerciali au fost acuzați de încălcarea plafonului profitului brut

1,67 milioane de euro însumează amenzile pe care autoritățile elene le-au dat celor doi giganți americani din domeniul sănătății și al produselor de larg consum. Cele două firme sunt acuzate că au încălcat plafonul de profit impus pe fondul crizei costului vieții din Grecia, conform Antena 3 CNN.

Amenzi uriașe pentru Johnson & Johnson şi Colgate-Palmolive

Cele două firme sunt Johnson & Johnson şi Colgate-Palmolive, care activează și în România.

Ministerul Dezvoltării din Grecia a precizat că societatea Johnson & Johnson Hellas a fost amendată cu 1 milion de euro, iar Colgate-Palmolive Hellas cu 672.000 de euro, scrie ABC News, potrivit informațiilor transmise de Antena 3 CNN.

Amenzile au fost date pe baza unei legi adoptate în luna iulie a acestui an în Grecia, ce prevede limitarea profiturilor brute pentru o gamă largă de bunuri şi servicii cheie de consum – mai ales în sectoarele alimentare şi de sănătate – până la sfârşitul anului 2023. Potrivit acestei legi, profitul brut pe unitate nu îl poate depăşi pe cel de dinainte de 31 decembrie 2021.

Te-ar putea interesa și: CEC Bank finanțează studenții și familiile! Aceștia pot beneficia de sume cuprinse între 75.000 și 150.000 de lei!

amenzi
amenzi

În data de 2 noiembrie, același minister elen a amendat sucursalele greceşti ale Procter & Gamble şi Unilever cu 1 milion de euro fiecare pentru că ar fi încălcat plafonul profitului brut.

Au existat mai multe probleme de-a lungul timpului

Nu este prima dată când firma gigant Johnson & Johnson a fost amendată și acuzată de nereguli. Aceasta a trebuit să plătească în 2018 daune în valoare de 4,69 miliarde de dolari către 22 de femei care au acuzat compania că pudra de talc produsă de ei ar fi conţinut azbest, ceea ce ar fi cauzat cancerul lor ovarian. Compania s-a confruntat atunci cu peste 9.000 de plângeri penale legate de pudra de talc, potrivit Ziarul Financiar.

De asemenea, în 2019, Grupul Johnson & Johnson a fost amendat cu 572,1 milioane de dolari pentru facilitarea crizei opioidelor din Statele Unite, fiind găsit responsabil de un judecător din Oklahoma. Suma este mult mai mică decât anticipau analiştii, astfel că acţiunile J&J au urcat cu 5% în urma informaţiei, conform News.ro.

Vezi și: Pensia uriaşă încasată de la statul român de Ion Ţiriac. Ilie Năstase primeşte de opt ori mai puţin!