- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Angajații au accesul interzis la TikTok. Reprezentanții aplicației au reacționat: „Suntem dezamăgiți de această decizie”

23 Feb, 18:05 • Lupu Alexandra
Anunț de ultimă oră! Comisia Europeană le interzice angajaților să mai folosească aplicația TikTok. Iată ce spun reprezentanții rețelei de socializare.
Angajații au accesul interzis la TikTok. Reprezentanții aplicației au reacționat: „Suntem dezamăgiți de această decizie”

Comisia Europeană le interzice angajaților să mai folosească aplicația TikTok, susține profit.ro. Decizia a fost implementată din motive ce țin de securitatea cibernetică, iar în fața acestei situații, reprezentanții rețelei de socializare au reacționat. Salariații au câteva zile la dispoziție pentru a respecta noile măsuri.

Aplicația TikTok nu mai poate fi folosită de angajați

Comisia Europeană interzice personalului său să mai folosească TikTok, după ce au fost invocate mai multe motive de îngrijorare legate de securitatea cibernetică și de colectarea de date realizată de rețeaua de socializare. Guvernele occidentale sunt mult mai atente la potențialul risc al protecției naționale, tocmai din acest motiv, funcționarii și angajații Comisiei Europene au acces interzis la aplicație.

„De la începutul mandatului său, Comisia Europeană a avut un interes puternic în securitatea cibernetică (….) În acest domeniu a fost luată astăzi o decizie pentru a proteja instituția”, susține Thierry Breton, comisarul european pentru piața internă.

Personalul trebuie să șteargă aplicația de pe dispozitivele și telefoanele folosite în scopul muncii. Angajații au termen până la data de 15 martie pentru a respecta noile reguli. Mai mult decât atât, compania chineză ar putea fi interzisă inclusiv la nivelul Uniunii Europene, dacă legislația în ceea ce privește accesul minorilor nu va fi respectată și dacă nu se va face ceva în această privință.

Citește și: Uniunea Europeană cere TikTok-ului să se conformeze noilor reguli. „Transparența va fi crucială”

TikTok
TikTok

„Nu vom ezita să adoptăm întreaga gamă de sancţiuni pentru a ne proteja cetăţenii, dacă auditurile nu arată respectarea deplină a legislaţiei”, declară Breton.

„Cu cât audienţa are o vârstă mai mică, cu atât este mai mare responsabilitatea. Nu este acceptabil ca în spatele unor dispozitive aparent inofensive şi amuzante, utilizatorii să aibă nevoie doar de câteva secunde pentru a accesa conţinut nociv, care uneori ameninţă viaţa”, completează Breton.

În această direcție, reprezentanții TikTok au declarat că vor respecta legislația intrată în vigoare, și pe de altă parte, reglementările GDPR. Reprezentanții companiei au reacționat în fața deciziei Comisiei Europene.

„Suntem dezamăgiți de această decizie, pe care o considerăm eronată și bazată pe idei false”, declară un purtător de cuvânt al aplicației.

Te-ar putea interesa și următorul subiect: Cel mai nou frigider Samsung are un ecran de 32 de inci pe care te poți uita pe TikTok și cumpăra produse alimenatre