- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Cât ar trebui să scoți din buzunar ca să scapi din infernul din Israel. Cât e un bilet de avion, ce costuri presupune repatrierea

09 Oct, 23:20 • Cornel Ghimeșan
Românii care vor să-și salveze viața plecând din Iadul dezlănțuit în Israel trebuie să scoată o sumă consistentă din buzunar. Repatrierea din țara atacată de Hamas e scumpă și nu oricine își permite.
Cât ar trebui să scoți din buzunar ca să scapi din infernul din Israel. Cât e un bilet de avion, ce costuri presupune repatrierea

Cele mai multe companii aeriene internaționale și-au suspendat sau redus zborurile din și către Tel Aviv, dată fiind situația tensionată din Orientul Mijlociu. Astfel, românii blocați în Israel nu au prea multe variante pentru a se întoarce acasă.

Ryanair a anunțat anularea zborurilor către și de pe Aeroportul Tel Aviv din 9 octombrie până miercuri, 11 octombrie.

Citește și Vești proaste pentru românii cu centrale termice pe gaze! Câți bani în plus vor trebui să scoată din buzunar

„Ryanair își cere scuze pentru aceste anulări inevitabile și îi sfătuim pe toți pasagerii care urmează să călătorească spre/de la Tel Aviv între luni 9 și miercuri 11 octombrie să verifice aplicația Ryanair pentru cele mai recente actualizări ale situației zborurilor”, a transmis compania printr-un comunicat.

De asemenea, Wizz Air a anunțat, duminică seară, că anulează toate cursele către şi dinspre Tel Aviv, până la o notificare ulterioară, din cauza situaţiei de securitate din zonă. ”Ca urmare a escaladării conflictului din Israel, am anulat zborurile către şi dinspre Tel Aviv până la o notificare ulterioară. Wizz Air îi contactează direct pe pasagerii afectaţi, prin e-mail sau SMS, şi le oferă opţiuni pentru reprogramare sau rambursare, precum şi pentru cazare”, a transmis, duminică seară, compania, într-un comunicat de presă.

Citește și România intră în linie dreaptă pentru Schengen. Marcel Ciolacu: „Îmi mențin părerea că este total incorect să punem interesele și politica internă înaintea unei Europe întregi”

Compania aeriană le-a transmis pasagerilor care și-au rezervat bilete prin agenții de turism sau platforme online să ia legătura cu acestea pentru a modifica rezervările. ”Continuăm să monitorizăm situaţia îndeaproape şi suntem în legătură cu autorităţile relevante. Wizz Air îşi cere scuze pentru orice inconvenient, subliniind că siguranţa şi securitatea pasagerilor, echipajelor şi aeronavelor rămân prioritatea sa numărul unu”, au mai transmis oficialii companiei.

Alte companii care și-au suspendat zborurile sunt American Airlines, Air France, Lufthansa, Emirates, şi Aegan Airlines.

Care e costul repatrierii din Israel

Așadar, orice român vrea să plece din Israel e obligat să plătească suma de 350 de euro pentru un bilet de avion la Tarom. Compania aeriană e printre puținele care încă execută astfel de zboruri.

Până în momentul de față, circa o mie de români au reușit să revină în România, iar alții încă așteaptă să scape din țara atacată de Hamas. Ministerul Afacerilor Externe a anunțat că în cursul zilei de 9 octombrie 2023 alți 115 cetățeni români au revenit în țară din Israel printr-o companie privată.

„Cetățenii români care se află pe teritoriul acestui stat se pot adresa Ambasadei României la Tel Aviv şi își pot anunța prezenţa în regiune, comunicând astfel datele de identificare și propriile coordonate la adresa de e-mail [email protected] și la numărul de telefon de permanență al Ambasadei României la Tel Aviv: +972 54 5643279, precum și cel al Consulatului General de la Haifa: +972 543 998 038, pentru a putea fi contactaţi. MAE subliniază importanța utilizării acestor canale de către cetățenii români pentru centralizarea corectă a informațiilor și eficientizarea dialogului în vederea acordării asistenței consulare”, au transmis reprezentanții MAE.

 

 

Tags:
Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult