- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

România intră în linie dreaptă pentru Schengen. Marcel Ciolacu: „Îmi mențin părerea că este total incorect să punem interesele și politica internă înaintea unei Europe întregi”

09 Oct, 14:12 • Bumbeneci Diana
România intră în linie dreaptă pentru Schengen. Marcel Ciolacu anunță un nou demers important.
România intră în linie dreaptă pentru Schengen. Marcel Ciolacu: „Îmi mențin părerea că este total incorect să punem interesele și politica internă înaintea unei Europe întregi”

Premierul

Marcel Ciolacu confirmă un nou pas important pentru Schengen. Oficialul a declarat la Varna, în Bulgaria, că toate procedurile pentru aderarea la spațiul Schengen ale României și Bulgariei au fost finalizate, iar acum urmează discuții la nivel european, inclusiv cu Austria și Olanda.

România intră în linie dreaptă pentru Schengen

Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu

„Eforturile din ultima perioadă ale Bulgariei pentru a închide toate problemele privind statul de drept au fost finalizate. Sperăm ca în perioada următoare să avem discuții aplicate cu Comisia Europeană, cu Parlamentul European, dar și cu cele 2 state care blochează aderarea la Schengen.

Îmi mențin părerea că este total incorect să punem interesele și politica internă înaintea unei Europe întregi. Sunt convins că împreună vom găsi soluția ca state precum România și Bulgaria să nu mai fie ținute la colț pe nedrept. Nu este o cerință a României și Bulgariei, este un drept!”, a spus Marcel Ciolacu.

Vezi și: A fost confirmată singura lună în care România ar putea intra în dezbaterea JAI pentru Schengen, dar Austria continuă „războiul”. Europarlamentar: „Sunt voci din interiorul PPE care spun că Nehammer nu își va schimba poziția”

Vezi și: Din cauza neaderării la Schengen, România cere despăgubiri pentru pierderile transportatorilor. „Impactul pe neintrarea noastră în Schengen este la 2% din PIB”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult