- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Câți bani a cheltuit Rusia pentru războiul din Ucraina. Suma este una colosală

25 Nov, 14:44 • stefan.vlad
Câți bani a cheltuit Rusia pentru războiul din Ucraina. Forbes Ucraina a făcut o estimare și a ajuns la suma de 28 de miliarde de dolari – respectiv un sfert din bugetul său anual – pentru războiul care durează de nouă luni, relatează revista Forbes, citată de The Guardian.
Câți bani a cheltuit Rusia pentru războiul din Ucraina. Suma este una colosală

Câți bani a cheltuit Rusia pentru războiul din Ucraina. ”Estimarea include costurile directe necesare pentru sprijinirea operaţiunilor militare, dar nu include cheltuielile constante pentru apărare sau pierderile legate de economie”, potrivit Forbes.

Câți bani a cheltuit Rusia pentru războiul din Ucraina

În 2021, toate veniturile bugetare ale Rusiei s-au ridicat la 340 de miliarde de dolari”, relatează Forbes. În consecinţă, Rusia a cheltuit deja un sfert din veniturile de anul trecut pe operaţiuni militare.

Costurile acestea erau ”acceptabile” în primăvară, având în vedere că Moscova a primit aproximativ 1 miliard de euro pe zi pentru petrol şi gaze, însă situaţia este diferită în prezent.

Veniturile bugetului federal al Federaţiei Ruse din exportul de petrol şi gaze sunt în scădere. Rusia a pierdut deja cea mai mare parte din piaţa europeană de gaze după întreruperea furnizării prin Nord Stream. Sancţiunile asupra petrolului rusesc vor începe în decembrie”, mai scrie Forbes.

Citește și: Rusia față-n față cu o prăbușire inevitabilă! Vladimir Putin singurul responsabil pentru eșecul țării

UE pregătește al nouălea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei

Uniunea Europeană pregătește noi sancțiuni împotriva Rusiei. Șefa efa executivului UE, Ursula von der Leyen, a afirmat că își dorește foarte mult ca Ucraina să se impună în fața lui Putin și că lucrează deja la al nouălea pachet de sancțiuni.

Uniunea Europeană pregătește noi sancțiuni împotriva Rusiei. În timpul vizitiei din Finlanda, Ursula von der Leyen a făcut o serie de mărturisiri.

Ce a declarat Ursula von der Leyen

”Lucrăm asiduu pentru a lovi Rusia acolo unde o doare, pentru a-i scădea şi mai mult capacitatea de a duce războiul contra Ucrainei şi pot anunţa astăzi că lucrăm cu viteză maximă la cel de-al 9-lea pachet de sancţiuni”, a spus Von der Leyen într-o conferinţă de presă la Helsinki. „Sunt încrezătoare că foarte curând vom aproba un plafon al preţului global pentru petrolul rusesc cu G7 şi cu alţi parteneri majori. Nu vom avea linişte decât atunci când Ucraina se va impune în faţa lui Putin şi a războiului său ilegal şi barbar”

, a spus şefa executivului UE, scrie Agerpress.

Uniunea Europeană s-a declarat total împotriva deciziei lui Vladimir Putin de a recunoaşte zonele necontrolate de guvern din Doneţk şi Lugansk, dar și de agresiunea militară  şi nejustificată a Rusiei împotriva Ucrainei.