- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Cele mai ieftine oraşe din Europa pentru angajaţii care lucrează remote. România, cu 5 orașe, domină acest clasament

06 Apr, 22:25 • Adrian Popovici
Un clasament recent arată a pus cinci orașe din România în topul celor mai bune orașe din România pentru cei care lucrează remote.
Cele mai ieftine oraşe din Europa pentru angajaţii care lucrează remote. România, cu 5 orașe, domină acest clasament

Pandemia, extinderea serviciilor de internet de mare viteză, precum și creșterea numărului de locuri de muncă pentru care ai nevoie doar de o conexiune bună au făcut ca toți mai mulți oameni să apeleze la munca la remote. Compania de furnizare de echipamente electronice de birou Brother UK a efectuat o cercetare pentru a afla care este cel mai ieftin (și cel mai scump) loc din Europa pentru a lucra de la distanță, iar rezultatele s-ar putea să vă surprindă și asta deoarece România ocupă o serie de poziții extrem de bune, arată publicația Timeout.

Brother UK a analizat factori precum viteza Wi-Fi, costul unui apartament, electricitatea, precum și gradul de siguranță al fiecărui oraș și a acordat fiecărei destinații un punctaj de 100 de puncte pentru lucrătorii la distanță. După cum arată clasamentul rezultat, România pare a fi o destinație extrem de favorabilă celor care vor să lucreze remote și sunt în căutarea unui loc din care ar putea să facă asta.

După cum arată analiză aceasta, orașul din Europa cel mai favorabil muncii remote este Tuzla, un oraș din nord-estul Bosniei și Herțegovinei. Aici, un apartament cu un pat în centrul orașului costă doar 177,25 lire sterline (207 euro) pe lună, iar mâncarea în oraș este, de asemenea, foarte ieftină: o masă costă în medie doar 3,52 lire sterline (4,13 dolari). Sarajevo, fermecătoarea capitală a țării, a intrat, de asemenea, pe lista, ocupând locul 10.

Joburi remote
Joburi remote

Citește și: Tot mai multe persoane solicită lucrul de acasă. Cerințele angajatorilor pentru 2024 nu sprijină joburile remote

România domină topul celor mai bune orașe din Europa pentru munca remote

Deși nu a reușit să prindă primul loc în acest clasamentul al celor mai bune locații pentru munca remote, trebuie subliniat că țara noastră domină top 10 cu 5 orașe. Costurile de internet în Oradea, care a ocupat locul al doilea, sunt de numai 6,33 lire sterline (7,42 euro), dar orașe precum Craiova și Sibiu au intrat pe listă datorită accesibilității lor.

După cum arată analiza aceasta, Oradea și Craiova se află pe locul 2 și 3 în topul celor mai ieftine orașe pentru munca remote. În plus, pozițiile 6, 7 și 8 sunt ocupate de Iași, Timișoara și Sibiu.

Acestea sunt cele mai ieftine orașe europene pentru munca remote:

  1. Tuzla, Bosnia – Herțegovina
  2. Oradea, România
  3. Craiova, România
  4. Plovdiv, Bulgaria
  5. Iași, România
  6. Timișoara, România
  7. Sibiu, România
  8. Skopje, Macedonia de Nord
  9. Nis, Serbia
  10. Sarajevo, Bosnia și Herțegovina

Citește și: Scădere semnificativă a numărului de oferte de muncă remote. Care sunt domeniile cu cele mai multe posturi de telemuncă

Tags: