- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Elon Musk speriat de recesiune! Miliardarul cere Fed să reducă urgent ratele dobânzilor

01 Dec, 15:23 • Cornel Ghimeșan
Miliardarul Elon Musk este sigur că urmează ca Statele Unite să treacă printr-o recesiune accentuată. Acesta a solicitat Rezervei Federale (Fed) să reducă urgent ratele dobânzilor, pentru a evita agravarea situației.
Elon Musk speriat de recesiune! Miliardarul cere Fed să reducă urgent ratele dobânzilor

Miliardarul Elon Musk este de părere că în Statele Unite se apropie galopant o recesiune şi îşi face griji că încercările Rezervei Federale (Fed) de a reduce inflaţia ar putea să agraveze încetinirea economiei, relatează CNBC.

Alte articole: O nouă lovitură din partea Guvernului. Pensiile de serviciu pentru 5 categorii de pensionari vor fi înghețate

Într-o postare Twitter, CEO-ul Tesla, a cerut Fed ”să reducă imediat ratele dobânzilor” pentru că în caz contrar riscă ”să amplifice probabilitatea unei recesiuni severe”. Declaraţiile au venit într-un schimb de replici cu co-fondatorul Tesmanian, Vincent Yu, la care au participat şi alţii.

Mai târziu în discuţie, fondatorul NorthmanTrader, Sven Henrich, a observat că Fed:

„a menţinut politica monetară relaxată pentru prea mult timp, interpretând total greşit inflaţia, şi acum a înăsprit-o agresiv, la cea mai mare construcţie a datoriei din istorie, fără să ţină seama de efectele de decalaj ale acestor creşteri ale dobânzilor, riscând să întârzie din nou să-şi dai seama de prejudiciul făcut.”

Musk a răspuns: „Exact”.

Elon Musk speriat de recesiune! Miliardarul cere Fed să reducă urgent ratele dobânzilor
Elon Musk speriat de recesiune! Miliardarul cere Fed să reducă urgent ratele dobânzilor

Musk avertizează cu privire la apropierea iminentă a recesiunii

Aceasta nu este prima dată când Musk avertizează despre un dezastru economic iminent. Într-un schimb de opinii similar din 24 octombrie, cel mai bogat om din lume a estimat că o recesiune globală ar putea dura ”până în primăvara lui ’24”, deşi a remarcat că ”doar presupune”.

Această predicţie a venit pe fondul unei serii de avertismente economice din partea altor directori de companii, inclusiv CEO-ul Amazon, Jeff Bezos, CEO-ul JPMorgan, Jamie Dimon, şi CEO-ul Goldman Sachs, David Solomon.

Fed pare să intre în etapele târzii ale unei campanii de majorare a dobânzilor, menită să combată inflaţia care se află încă aproape de cel mai înalt nivel din ultimii 40 de ani. Banca centrală şi-a majorat dobânda de referinţă de şase ori în acest an, ducând rata dobânzii la împrumut overnight la un interval ţintă de 3,75%-4%, fiind aşteptat să o mai crească de câteva ori înainte de a se opri.

În ultimele zile, oficialii Fed au spus că se aşteaptă la creşteri mai mici decât cele patru majorări consecutive de 0,75 puncte procentuale, dintre care cea mai recentă a avut loc la începutul lunii noiembrie. Preşedintele Fed, Jerome Powell, a confirmat miercuri posibilitatea că vor avea loc creşteri mai mici ale dobânzilor, chiar dacă progresele în lupta împotriva inflaţiei au fost în mare parte nesatisfăcătoare.

Citește și: Ursula von der Leyen cere eliminarea plasticului în UE. Comisia Europeană pregătește legi dure

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult