- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Guvernul oferă 200 de euro pentru fiecare zi de naștere. Care sunt condițiile pentru a primi acești bani

08 Oct, 20:33 • stefan.vlad
Guvernul oferă 200 de euro pentru fiecare zi de naștere. Abonamentul cultural german a fost lansat oficial pe 14 iunie 2023, iar până acum s-au înregistrat în jur de 320.000 de utilizatori, însă doar 113.000 au folosit deja banii. Aproximativ 750.000 de persoane sunt eligibile pentru a se înscrie în program.
Guvernul oferă 200 de euro pentru fiecare zi de naștere. Care sunt condițiile pentru a primi acești bani

Guvernul oferă 200 de euro pentru fiecare zi de naștere. Chiar dacă plata a început din 14 iunie, sunt luați în considerare și tinerii cu ziua de naștere din ianuarie până în mai. De asemenea, puteți finaliza înregistrarea dacă împliniți 18 ani mai târziu în cursul anului.

Guvernul oferă 200 de euro pentru fiecare zi de naștere

Cei 200 de euro pot fi apoi „cheltuiți” printr-o platformă digitală specială care poate fi folosită fie în browser, fie ca aplicație. Acolo, tinerii pot folosi banii pentru evenimente culturale precum cinema, concerte, teatru sau chiar cărți, înregistrări sau instrumente muzicale. 7.000 de furnizori sunt acum înregistrați pe platformă.

Sunt incluse și bilete pentru muzee, parcuri sau expoziții, dar marile companii online de comandă prin poștă precum Amazon sau servicii de streaming și platforme muzicale precum Spotify sunt excluse din ofertă, scrie Româniatv.net.

Pentru a utiliza aplicația, trebuie să vă identificați folosind funcția de identificare online de pe cartea de identitate. Pentru cetățenii UE, acest lucru se face prin intermediul cărții de identitate electronice, iar pentru cetățenii din afara UE prin permisul de ședere electronic.

Dacă măsura va avea succes, programul ar putea fi extins și la persoanele mai tinere. Această inițiativă a fost adoptată și în Franța, unde a fost folosită cu succes de câțiva ani.

Germania se pregăteşte să crească vârsta de pensionare la 67 de ani

Mai multe ţări europene, printre care Franţa şi Germania, doresc implementarea creşterii vârstei de pensionare la 67 de ani, pentru a stabiliza sistemul public de pensii, afectat în toată Europa de scăderea natalităţii.

Cancelarul german Olaf Scholz și-a exprimat ferm opinia cu privire la această temă, subliniind că nu consideră necesară o creștere suplimentară a vârstei de pensionare. El crede că, după atingerea vârstei de pensionare, ar trebui să lucreze doar cei care doresc să o facă. Scholz a subliniat că este important ca fiecare individ să aibă libertatea de a decide cât timp dorește să lucreze după pensionare, fără a fi obligat să o facă.

În schimb, alți membri ai guvernului german și ai Uniunii Creștin-Democrate (CDU) au discutat recent posibilitatea unei majorări suplimentare a vârstei de pensionare. Un concept adus în dezbatere a fost acela de a corela începutul pensionării cu speranța de viață. Această abordare ar însemna o creștere treptată și automată a vârstei de pensionare în funcție de cât de mult timp trăiesc oamenii. (Citește AICI mai multe detalii)