- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Industria tehnologiei, afectată puternic de limitarea accesului copiilor la telefoane

05 Aug, 18:24 • Bocioacă Bianca
Industria tehnologiei este afectată de limitarea accesului la telefoane în rândul minorilor. Acțiunile companiilor chineze de tehnologie au scăzut după ce autoritatea de reglementare a spațiului cibernetic din țară a recomandat limitarea utilizării smartphone-urilor de către copii.
Industria tehnologiei, afectată puternic de limitarea accesului copiilor la telefoane

Acțiunile unor companii precum Alibaba și ale site-ului de partajare video Bilibili au scăzut miercuri, 2 august 2023, și au înregistrat și mai multe pierderi în prima parte a zilei de joi, după accesul copiilor la telefoane a fost limitat, în China.

Potrivit noii legi, copiii ar urma să își poată folosi telefoanele pentru numai două ore pe zi. Aceasta vine la patru ani după ce copiii din China au fost supuși unor restricții privind jocurile online.

Citește și: România riscă să rămână fără telefoane sau laptopuri noi. Explicațiile specialiștilor

Limitarea accesului copiilor la telefoane

Normele propuse de Administrația spațiului cibernetic din China implementează și accesul interzis copiilor la internet pe dispozitive mobile între orele 22.00 și 06.00, ora locală.

Propunerea prevede ca membrii din industria tehnologiei, inclusiv producătorii de dispozitive de telefonie mobilă, aplicațiile și magazinele de aplicații, să dezvolte funcția „mod minor” pentru a stabili limite de utilizare, care variază în funcție de vârstă.

Copii cu vârste cuprinse între 16 și 18 ani vor avea dreptul la două ore petrecute în fața ecranului pe zi, iar ceu cu vârsta sub opt ani vor avea la dispoziție doar opt minute.

Citește și: Telefoane și electronice de la amanet, la jumătate de preț, prin sistem buy back. O afacere care prinde contur în România

Giganții din domeniul tehnologiei vor fi, cel mai probabil, responsabilizați pentru aplicarea regulilor, la fel cum s-a procedat în cazul restricțiilor privind jocurile video, a declarat pentru BBC Ray Wang, fondatorul și directorul executiv al companiei de consultanță Constellation Research, cu sediul în Silicon Valley.

„Bineînțeles că există soluții de rezolvare. Copiii pot obține parolele de acces la dispozitivele părinților lor, dar opinia generală este că restricțiile privind jocurile au fost destul de bine implementate”, a declarat dl Wang.

Miercuri, acțiunile Alibaba au înregistrat o scădere de peste 3% la Hong Kong, iar cele ale Bilibili s-au prăbușit cu aproape 7% în China.

Joi, la mijlocul zilei, acțiunile companiei Alibaba se tranzacționau cu aproximativ 2% mai puțin, în timp ce Bilibili era în scădere cu 0,5% . Cu toate acestea, acțiunile gigantului tehnologic Tencent, care au înregistrat o scădere aproximativ 3% , erau în creștere cu 0,1% la Hong Kong.