- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Ministrul german de Finanțe a pus piciorul în pag! ”Economia Germaniei nu e bolnavul Europei, este un om obosit care are nevoie de o cană de cafea”

19 Jan, 19:13 • Cornel Ghimeșan
Ministrul german al Finanţelor, Christian Lindner, a pus piciorul în prag și a respins ideea conform căreia, economia Germaniei ar fi bolnavul Europei.
Ministrul german de Finanțe a pus piciorul în pag! ”Economia Germaniei nu e bolnavul Europei, este un om obosit care are nevoie de o cană de cafea”

Ministrul german de Finanțe a pus piciorul în pag! Oficialul a comparat economia țării sale cu un om obosit care are nevoie de „o cană bună de cafea”, sub forma reformelor structurale, scrie Reuters.Citește și Reguli noi privind contoarele de energie electrică în Germania

Ministrul german de Finanțe a pus piciorul în pag!

„Germania nu este un om bolnav. Germania este asemenea unui om obosit, după mai mulţi ani de criză, iar prognozele referitoare la un ritm redus de creştere sunt, cel mai probabil, un semnal de alarmă. Germania are nevoie acum de o cană bună de cafea, adică de reforme structurale”, a spus Christian Lindner la un panel organizat la Forumul de la Davos.

Mai mult,  ministrul de Finanţe al Germaniei a estimat că anul 2023 a fost un semnal de alarmă, iar printre provocările pe care țara s-a le-a înfruntat se numără creşterea Inteligenţei Artificiale şi ameninţarea fragmentării economiei globale.

Anul trecut, pe fondul unei inflaţii persistente, al preţurilor mari la energie şi cererii externe slabe, economia germană, cea mai mare din zona euro, s-a contractat cu 0,3%.

Christian Lindner a declarat joi în cadrul unui interviu că se aşteaptă la un ritm de creştere mai mare pe termen mediu în Germania.

În schimb, analiştii sunt de părere că factorii care au frânat recent avansul economiei germane vor persista şi în primele luni din acest an iar, în unele cazuri, ar putea avea chiar un impact mai puternic.

De câți bani ai nevoie dacă vrei să trăiești o lună în Germania

Mutarea în altă țară poate părea soluția ideală pentru o mare parte dintre români, însă lucrurile nu sunt atât de simple pe cât ar putea părea la prima vedere. Să locuiești în altă țară poate fi extrem de costisitor. Iată de câți bani trebuie să dispui ca să trăiești o lună în Germania.

Mulți români au decis să părăsească țara în căutarea unui viitor mai bun, susținând că viața în România este costisitoare, dat fiind că absolut toate lucrurile s-au scumpit. Un concetățean stabilit în Germania a reușit să ofere o perspectivă mai detaliată, realizând un calcul meticulos al cheltuielilor pe care este obligat să le suporte.

Bărbatul stabilit în Germania a avut intenția de a le forma celor de acasă o imagine mai clară asupra vieții în străinătate, începând cu evaluarea costurilor lunare. A făcut un studiu atent al propriilor cheltuieli pentru a evidenția câți bani sunt necesari pentru a trăi o lună în Germania. Rezultatul a fost unul surpinzător, iar cei care se gândeau să facă acest pas și-au mai schimbat puțin percepția.

Pentru a determina suma necesară pentru traiul lunar în Germania, românul a examinat cu atenție toate cheltuielile sale, excluzând totuși costurile suplimentare, precum o masă în oraș cu prietenii, care nu au fost luate în calcul.

Cât costă viața în Germania

Bărbatul și-a început lista cu banii de chirie, stabilind prețul unei locuințe modeste și complet utilate în Germania la 600 de euro. Ulterior, a menționat că plătește 120 de euro pentru curent și încă 50 de euro pentru abonamentul la internet.

Românul a estimat că, în rest, cheltuie în jur de 800 de euro lunar pentru mâncare, la care se adaugă alți 300 de euro pentru țigări. De asemenea, a inclus în calcul și costul motorinei, în valoare de 160 de euro.

Astfel, în urma unui calcul simplu, românul a demonstrat că pentru a trăi o lună în Germania, acoperind doar nevoile esențiale, este necesar să dispui de 2.030 de euro. Totuși, trebuie menționat că această sumă nu include cheltuielile suplimentare care pot apărea lunar. După publicarea rezultatului online, reacțiile au variat, unii considerând suma prea mare și afirmând că se poate trăi cu mai puțin, în timp ce alții au subliniat că pentru o viață decentă, asemănătoare celei din România, este necesar mai mult.

Citește și Germania va acorda Ucrainei un ajutor militar de peste 7 miliarde de euro în 2024. Ce au discutat Olaf Scholz și Joe Biden

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult