- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Utilizatorii își pot lua adio de la WhatsApp! Țara care interzice folosirea aplicației

10 Mar, 20:14 • Lupu Alexandra
Guvernul britanic se gândește să interzică folosirea aplicației WhatsApp. Primele informații arată că platforma este un pericol.
Utilizatorii își pot lua adio de la WhatsApp! Țara care interzice folosirea aplicației

Anunț de ultimă oră pentru utilizatorii WhatsApp! Guvernul britanic se gândește să interzică folosirea aplicației, susține infofinanciar.ro. Cele mai recente informații arată că reprezentanții iau în calcul această decizie tocmai pentru că se tem de răspândirea abuzurilor asupra copiilor sau a comunicării dintre teroriști și infractori, aspect care îngreunează forțele de ordine, având în vedere că platforma permite filtrarea și moderarea mesajelor private.

Guvernul britanic vrea să interzică WhatsApp

Reprezentanții din Marea Britanie sunt îngrijorați de funcția de filtrare și moderare a mesajelor private din WhatsApp. Mai exact, guvernul se teme de răspândirea abuzurilor asupra copiilor, iar în cele din urmă, a comunicării dintre teroriști și infractori, aspect care îngreunează sarcinile forțelor de ordine.

Citește și: Schimbări majore în aplicația WhatsApp. Care vor fi noutățile

Responsabilii au pus la bătaie un proiect de lege în ceea ce privește siguranța online. Cu toate acestea, propunerea poate avea un impact descurajator asupra libertății de exprimare. Legislația riscă să impună o povară juridică și administrativă semnificativă pentru site-urile web și furnizorii de conținut.

Până la ora actuală, guvernul duce o luptă cu tehnologia. Criptarea end-to-end este funcția controversată oferită de WhatsApp, care asigură expeditorul și destinatarul că doar aceștia pot accesa conținutul unui mesaj. Directorul general al serviciului de mesagerie a mers în Marea Britanie pentru a discuta despre noua legislație propusă.

Aplicația WhatsApp poate fi interzisă în Marea Britanie
Aplicația WhatsApp poate fi interzisă în Marea Britanie

Will Cathcart a afirmat că prevederile propuse în proiectul de lege sunt cele care provoacă pierderea intimității. Directorul general precizează că utilizatorii nu doresc reducerea securității din cadrul aplicației. Cathcart a confirmat că platforma a fost interzisă recent în Iran, fiind o noutate ca o democrație liberală să ia asemenea decizii.

„Utilizatorii noștri din întreaga lume doresc securitate – 98% dintre utilizatorii noștri sunt în afara Marii Britanii, ei nu doresc ca noi să reducem securitatea produsului. Am fost blocați recent în Iran, de exemplu. Nu am văzut niciodată o democrație liberală să facă acest lucru”, declară Cathcart.

În același timp, președintele Signal, adică al celeilalte platforme care este vizată de guvern, susține că va înceta să mai furnizeze servicii în Marea Britanie dacă proiectul de lege este aprobat sau dacă, în urma acestuia, i se solicită slăbirea confidențialității sau mesageria criptată. Ulterior, Meredith Whittaker a scris pe pagina de Twitter că „așteaptă cu nerăbdare să lucreze cu Cathcart și cu alții pentru a respinge proiectul”.

Vezi și: Vești bune pentru utilizatorii de WhatsApp. Vor fi implementate trei funcții noi