- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Afacerile Grawe au urcat cu 15,55% in T1, pana la 21,4 mil. lei

07 May, 16:01 • Redactia DailyBusiness
Grawe Romania Asigurare a inregistrat in primele 3 luni ale acestui an un volum de prime subscrise de 21,417 milioane lei (5 mil. euro), in crestere cu 15,55% fata de perioada similara a anului trecut, a anuntat joi compania.
Afacerile Grawe au urcat cu 15,55% in T1, pana la 21,4 mil. lei

„Consideram aceasta crestere ca satisfacatoare, permitandu-ne sa ramanem optimisti in privinta anului 2009 si a realizarii obiectivelor propuse pentru anul in curs, mai exact a unei cresteri a volumului de prime subscrise de circa 12-14% si a obtinerii de profit”, se arata in comunicat.

In primul trimestru al acestui an, Grawe a platit daune de 1,99 milioane lei (circa 0,47 mil. euro).

Pentru 2009, Grawe Romania si-a propus sa diversifice portofoliul de produse de asigurare de proprietati, domeniu in care compania s-a lansat la sfarsitul anului 2008.

La inceputul anului 2009, compania Grawe si-a anuntat decizia de a participa ca actionar in cadrul Pool-ului de Asigurare Importiva Dezastrelor (PAID). Stabilirea cotei de participare se va face insa si in functie de aprobarea modificarilor propuse la Legea referitoare la asigurarea obligatorie a locuintelor. Grawe sustine aceste modificari, care ar determina cresterea nivelului de interes al asiguratorilor si, totodata, al potentialul proiectului PAID, se mai arata in comunicat.

„Rezultatele inregistrate si situatia actuala ne determina sa pastram nemodificate planurile de investitii ale societati, iar in perspectiva participarii ca actionar in cadrul PAID, vom continua dezvoltarea retelei proprii de agentii teritoriale, prin deschiderea de noi puncte de lucru, astfel incat sa se atinga obiectivul unei acoperiri nationale”, spun reprezentantii companiei.

Grawe Romania si-a inceput activitatea in anul 2000 si este membra a grupului austriac Grazer Wechselseitige Versicherung.