FINANTE-BANCI, AUTO

ALB: Piata de leasing se ridica in acest an la 2,8 miliarde de euro

14 decembrie 2006, ora 14:49 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
Finantarile prin leasing au crescut cu 67% in primele noua luni ale anului
Finantarile prin leasing au crescut cu 67% in primele noua luni ale anului
Membrii Asociatiei de Leasing si Servicii Financiare NeBancare (ALB) estimeaza pentru 2006 un volum total al pietei de leasing de circa 2,8 miliarde euro, cu 27% mai mare decat in 2005.
"In ceea ce priveste anul 2007, analizand tendinta importurilor si vanzarilor de vehicule din ultima perioada, se poate estima ca, in cifre relative, piata de leasing auto va scadea si se va dezvolta in schimb leasing pe echipamente industriale si cel imobiliar", a declarat secretaul general al ALB, Adriana Ahcearliu, citata de NewsIn.

Piata de leasing s-a ridicat in primele noua luni la circa 2,33 miliarde euro, in crestere cu 67% fata de aceeasi perioada a anului trecut, potrivit unui studiu realizat de ALB

Totalul contractelor semnate de membrii ALB dupa primele noua luni ale anului 2006 insumeaza 1,28 miliarde euro, din care circa 64% reprezinta finantari acordate in sectorul transporturilor si 28% au fost finantari in sectorul echipamentelor industriale. Finantarile pentru sectorul imobiliar reprezinta aproximativ 8% din total.Clientii corporativi au atras 87% din totalul finantarilor in leasing, clientii retail - 11%, iar sectorul public - 2%.

Companiile de leasing subsidiare ale bancilor detin o cota de piata de 61,5%, companiile captive - 24,8%, iar companiile independente - 13,7%.

Incepand cu luna decembrie 2006, la ALB au mai aderat inca doua companii importante, respectiv BCR Leasing IFN SA si Tiriac Leasing IFN SA, asociatia ajungand astfel sa detina o cota de 70% din piata romaneasca a leasingului.

Constituita in 2004, Asociatia de Leasing si Servicii Financiare NeBancare (ALB) reprezinta societati de leasing ce sunt subsidiare ale unor grupuri bancare, precum si societati independente, cum ar fi Afin Romania, Alpha Leasing, BRD Sogelease, BT Leasing Transilvania, EFG Eurobank Leasing, Finans International Leasing, HVB Leasing, Immorent Romania, Italo-Romena Leasing, ING Lease, Motoractive Leasing, Piraeus Leasing, Raiffeisen Leasing, TBI Leasing, UniCredit Leasing sau Volksbank Leasing.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Vineri, 20 Mai 2022, 20:11
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter