- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Astra acorda aeronavelor Tarom asigurare Casco in valoare de 452 mil. $

17 Mar, 10:42 • Redactia DailyBusiness
Compania Astra-Uniqa acorda asigurare Casco pentru flota Tarom, la o suma totala asigurata a aeronavelor de 452 mil. $ (290,53 mil. euro).
Astra acorda aeronavelor Tarom asigurare Casco in valoare de 452 mil. $

De asemenea, limita combinata pentru asigurarea de raspundere civila fata de terti, oferita de Astra, este de 750 milioane dolari (482 mil. euro).

Astra-Uniqa a castigat licitatia organizata de Tarom pentru atribuirea contractului de servicii de asigurare Casco pentru aeronave civile si piese de schimb si de raspundere civila fata de pasageri, bagaje, marfa, posta, terti, conform NewsIn.

Contractul a fost atribuit pentru al doilea an consecutiv companiei Astra-Uniqa si include in plus fata de contractul din anul anterior, asigurarea de reducere a francizei Casco deductibile la aeronave si motoare de schimb. Companiile care au depus oferte pentru asigurarea flotei Tarom pe o perioada de un an au fost Astra-Uniqa, Allianz Tiriac si Omniasig.

Astra-Uniqa a platit la sfarsitul lunii februarie prima transa, in valoare de 5 milioane dolari (aproximativ 3,21 mil. euro), din despagubirea de 10 milioane dolari (6,43 mil. euro) pentru daunele produse aeronavei Tarom, avariata pe 30 decembrie anul trecut.

Printre clientii Astra-Uniqa din domeniul aviatiei se mai numara si Aeroportul International Bucuresti – Baneasa „Aurel Vlaicu” si Aeroclubul Romaniei.

Astra a fost infiintata in 1991. Principalii actionari ai companiei sunt Nova Trade, unul dintre cele mai mari holding-uri romanesti si Uniqa Group, liderul pietei austriece de asigurari. Astra-Uniqa are un capital social de 55 milioane euro.