- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Grawe Romania a intrat pe profit anul trecut: 7,6 mil. lei, peste asteptari

25 Feb, 14:04 • Redactia DailyBusiness
Compania de asigurari de viata Grawe Romania a inregistrat in 2009 un profit net de 7,6 milioane lei, dupa o pierdere de 1,3 milioane lei in anul anterior, peste asteptarile societatii, care estimase in vara un castig de 5 milioane euro.
Grawe Romania a intrat pe profit anul trecut: 7,6 mil. lei, peste asteptari

Volum de prime brute subscrise s-a diminuat cu 14% fata de anul anterior, „realitatea pietei de asigurari de viata depasind estimarile de la jumatatea anului trecut”, dupa cum se arata in comunicatul asiguratorului.

In vara anului trecut, oficialii companiei estimau o crestere de 5% a primelor brute subscrise.

„In mod evident, ingrijorarea unei mari parti a populatiei referitoare la stabilitatea locurilor de munca si, implicit, a veniturilor, precum si situatia financiara impovarata de creditele contractate in trecut, au afectat interesul multora pentru asigurarile de viata”, au declarat reprezentantii asiguratorului.

„Aceasta este adeseori gresit perceputa numai ca optiune de investitie sau simpla cheltuiala si mai putin ca o forma de economisire si protectie oferita familiei. Este dificil de acceptat ca riscul exista pentru toti si nu poate fi prevazut sau evitat, dar poate fi estimat, iar efectele financiare negative asupra familiei pot fi reduse si controlate”, au adaugat ei.

Totalul activelor societatii a ajuns la valoarea de 257,8 milioane lei anul trecut, inregistrandu-se o crestere de 16,6%.

In cursul anului 2009 compania Grawe si-a continuat strategia de dezvoltare, realizandu-si obiectivul unei acoperiri nationale prin deschiderea a 17 noi puncte de lucru, numarul total de agentii fiind la sfarsitul anului de 55.

Odata cu imbunatatirea perspectivelor economice, compania preconizeaza o crestere a nivelului vanzarilor de contracte noi si stabilizarea numarului de iesiri din portofoliu, desi anul 2010 va fi inca unul dificil, au spus reprezentantii Grawe.

„Inceperea campaniei pentru asigurarile obligatorii pentru catastrofe in cursul anului 2010, program la care Grawe Romania si-a anuntat participarea, va contribui sensibil la cresterea vanzarilor produselor de asigurare pentru proprietati si bunuri. Pentru asigurarile de viata, o prognoza realizabila pentru anul 2010 estimeaza o crestere de aproximativ 5% fata de anul 2009”, au mai spus oficialii Grawe.

Grawe Romania si-a inceput activitatea in anul 2000 si este membra a grupului austriac Grazer Wechselseitige Versicherung.