- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Groupama Asigurari vrea 25% din piata asigurarilor generale non-auto

28 Sep, 10:33 • Redactia DailyBusiness
Grupul international de asigurari si servicii financiare Groupama a lansat luni compania Groupama Asigurari, societate creata prin fuziunea dintre Asiban si BT Asigurari Transilvania, au anuntat luni reprezentantii asiguratorului.
Groupama Asigurari vrea 25% din piata asigurarilor generale non-auto

La finele primului semestru, rezultatele cumulate ale companiilor detinute de Groupama in Romania (Asiban, BT Asigurari si OTP Garancia) au plasat grupul pe locul al 3-lea cu o cota de piata de 10%.

In urmatorii 4 ani, compania si-a propus sa obtina o cota de piata de 25% pe asigurarile generale non-auto, sa-si dubleze cota de piata in sectorul asigurarilor de viata pana la 20% si sa-si mentina cota de 15% pe asigurarile auto.

Directorul general al Groupama Asigurai este Denis Rousset. Echipa de conducere este formata din experti locali si internationali care provin din structurile de conducere ale Asiban, BT Asigurari, OTP Garancia si din grupul Groupama.

Aceasta structura se va extinde odata cu integrarea companiei OTP Garancia in Groupama Asigurari, la finele lui 2009.

Reteaua de vanzari a Groupama Asigurari este impartita in 8 regiuni si cuprinde 300 de agentii si puncte de vanzari.

Compania detine un centru unic de daune in Bucuresti, iar in 2010 va deschide un call-center in Cluj-Napoca.

Groupama a achizitionat BT Asigurari in decembrie 2007, iar in august 2008 a cumparat Asiban si OTP Garancia Asigurari, ca parte a strategiei de a crea un jucator de referinta pe piata locala a asigurarilor.

Groupama a inregistrat o crestere de 17,76% a volumului de prime brute subscrise incasate in 2008 de cele 3 companii detinute in Romania – Asiban, BT Asigurari si OTP Garancia, pana la peste 1 miliard lei (circa 272,5 mil. euro).