FINANTE-BANCI

Tranzactie esuata in asigurari: Francezii de la Axa renunta la deal-ul cu firma lui Adamescu

20 septembrie 2014, ora 11:41 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
axa.jpg
Contractul de vanzare a operatiunilor de asigurari Axa Life Insurance Romania catre Astra Asigurari a incetat, grupul francez urmand sa evalueze optiunile strategice privind operatiunile din Romania, a anuntat subsidiara din Romania a AXA.

"Contractul de vanzare a operatiunilor de asigurari Axa Life Insurance Romania catre Astra Asigurari, anuntat in data 29 noiembrie 2013, a incetat. AXA continua sa evalueze optiunile strategice, luand in considerare interesul clientilor si al angajatilor sai din Romania", se arata intr-un comunicat citat de Mediafax.

Axa Life Insurance Romania a incheiat anul 2013 cu subscrieri de 33,8 milioane de lei si o cota de 2,7% din piata asigurarilor de viata. Subsidiara grupului francez a consemnat anul trecut pierderi de 45,99 milioane de lei, in crestere cu 4,9% fata de 2012, fiind al patrulea an consecutiv in care societatea a incheiat cu un rezultat negativ, care a atins 155,9 milioane de lei in perioada 2010-2013.

La trei luni dupa anuntul privind vanzarea AxaLife Insurance Romania, Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a instituit in luna februarie procedura de redresare financiara prin administrare speciala a companiei Astra Asigurari, a suspendat conducerea si dreptul de vot al actionarilor si a numit firma KPMG Advisory ca administrator special.Prin instituirea procedurii de redresare financiara, ASF a solicitat asiguratorului sa majoreze capitalul social cu 490 milioane de lei in urmatoarele 12 luni, din care 70 milioane de lei intr-o prima faza.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Marti, 27 Octombrie 2020, 23:00
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter