FINANTE-BANCI

Ursache: In piata asigurarilor este o situatie financiara cangrenizata

22 februarie 2014, ora 14:33, autor(i): Andreea Radu 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
calc-frauda.jpg
In ultimele saptamani piata asigurarilor a atras atentia cu doua scandaluri, legate de Astra – cea mai mare companie din domeniu, si de Carpatica Asig, la mijloc existand si angajati din Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF). Dar nu doar aceste companii au probleme, existand o situatie financiara cangrenizata in piata.

Principalele probleme din piata sunt preturile scazute pe RCA si neplata daunelor de catre asiguratori de pe segmentul auto.   Mircea Ursache, vicepresedinte in Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF), considera ca daca se luau din timp masuri in privinta preturilor la asigurarile RCA si a reclamatiilor depuse de asiguratii nemultumiti din cauza neplatii daunelor, nu se ajungea la situatia din prezent.

„In opinia mea, nu putem vorbi decat despre o situatie financiara in piata asigurarilor cangrenizata. Nu este numai la Astra sau Carpatica. Piata asigurarilor din Romania are o problema care se cheama lipsa de supraveghere si control de ani de zile. Nu inseamna ca daca maine mergem in control la altele gasim nenorociri. Dimpotriva!”, a spus Ursache.


„Mangaierile pe crestet ale organelor de control de-a lungul timpului au facut posibila situatia din acest moment. Eu cred ca daca piata are nevoie de ceva azi este continuarea supravegherii si a masurilor radicale”, a adaugat acesta.Mircea Ursache a mai spus ca atunci cand se vorbeste de mii de reclamatii inseamna ca este o problema de fond in interior.

Cea mai cunoscuta masura luata anul trecut de ASF este suspendarea Euroins de la incheierea asigurarilor RCA pana la majorarea capitalului. Activitatea a fost reluata in doua saptamani.

ANAF a initat un control inopinat la Astra Asigurari, dupa ce Autoritatea de Supraveghere Financiara a instituit procedura de redresare financiara prin administrare speciala a companiei, a suspendat conducerea si a numit KPMG ca administrator special.

Surse oficiale din ANAF au declarat agentiei Mediafax ca institutia a initiat deja procedurile de control, in urma sesizarii ASF privind suspiciuni de frauda fiscala in cadrul societatii de asigurare. 

Citeste si:
Rusanu, la DNA, in dosarul "Carpatica": Cred ca are legatura mai mare cu Astra decat cu ordonanta ASF
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Marti, 20 Octombrie 2020, 03:46
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter