- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

A fost lansat programul „De cinci ori subvenția”. Cine sunt românii care pot lua credite în condiții speciale

25 Oct, 18:10 • Bumbeneci Diana
Sunt vești bune pentru români. Fermierii vor putea accesa programul „De cinci ori subvenția” pentru credite în condiții avantajoase.
A fost lansat programul „De cinci ori subvenția”. Cine sunt românii care pot lua credite în condiții speciale

Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM) şi partenerii bancari au aprobat proiectul privind facilitățile de garantare a creditelor pentru capital de lucru prin lansarea produsului „De Cinci ori Subvenţia” pe baza adeverinţelor emise de APIA, CEC Bank fiind primul finanţator care a semnat actul adiţional la convenţia de lucru privind acordarea garanţiilor în baza OUG nr. 43/2013. Anunțul a fost făcut prin intermediul unui comunicat al FNGCIMM conform AgroTV.

A fost lansat programul „De cinci ori subvenția”

„FNGCIMM va susţine accesul la finanţare pentru beneficiarii APIA din sectorul vegetal, cât şi sectorul zootehnic, garantând în procent de 80% din valoarea creditului acordat de partenerii bancari. Sursele sunt puse la dispoziţie de MADR pentru creditele pentru capital de lucru necesar desfăşurării activităţilor curente, acordate de către instituţiile de credit partenere. Garanţia va fi valabilă pe toată durata finanţării, pentru garanţia acordată plătindu-se un singur comision de garantare”, se precizează în comunicatul citat.

Vezi și: Măsură radicală a Guvernului. Prețurile la 14 alimente s-au redus. DOCUMENT

Cei care vor beneficia „De cinci ori subvenția” sunt fermierii care deţin adeverinţe emise de APIA, înregistraţi ca societăţi comerciale, asociaţii, societăţi şi cooperative agricole, persoane fizice în calitate de producători agricoli (PFA, ÎI, ÎF).

Conform membrilor FNGCIMM, potențialii beneficiari trebuie să se încadreze în criteriile de eligibilitate ale finanţatorului, să deţină adeverinţele emise de APIA, să nu beneficieze de garanţii de la alte Fonduri de garantare pentru finanţarea accesată, să nu se afle în dificultate financiară sau insolvenţă, să nu figureze cu restanţe în CRC/BC.

Modul în care va fi acordată garanția face referire şi la încheierea unui contract de fidejusiune de către împrumutatul persoană fizică sau acţionarul/asociatul/ administratorul/reprezentantul legal al beneficiarului, în funcţie de tipul entităţii juridice împrumutate, precum şi ipotecă mobiliară pe conturile curente deschise la instituţia finanţatoare, inclusiv asupra contului deschis pentru încasarea subvenţiei APIA.

Vezi și: APIA 2023. Milioane de români află ce se întâmplă cu subvențiile în perioada următoare. Sunt 41 de milioane de euro în joc

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult