- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Acestea sunt cele 5 cele mai neprietenoase gări din Europa și se află într-o singură țară!

06 Jan, 19:45 • Oprea Alina
A fost efectuat un studiu care a evidențiat care sunt cele mai neapreciate gări din Europa. De menționat este faptul că toate cele 5 se află într-o singură țară, mai exact în Germania!
Acestea sunt cele 5 cele mai neprietenoase gări din Europa și se află într-o singură țară!

A fost efectuat un studiu, recent, care a evidențiat cele mai neprietenoase cionci gări pentru pasageri din Europa, iar acestea se află toate într-o singură țară. Germania este statul care are cele mai puțin apreciate gări din Europa.

Ai putea fi interesat și de: Venitul minim garantat şi alocaţia pentru susţinerea familiei dispar de la 1 ianuarie 2024. Schimbări majore în asistenţa socială din România.

Cele mai neprietenoase gări din Europa

După cum am menționat anterior, sunt cinci care sunt cel mai puțin apreicate de pasageri, în Germania.

Top cinci cele mai neprietenoase gări este reprezentat de gările germane Essen, Berlin Ostkreuz, Berlin Zoologischer Garten, München-Pasing și Bremen, acestea conferind cel mai puțin confort pentru pasageri. Motivul este reprezentat de întârzieri și de timpii de așteptare majori.

Cele mai neprietenoase gări din Germania
Cele mai neprietenoase gări din Germania

Indexul european al gărilor, gara principală din Zurich, Elveția, se află pe primul loc în topul celor mai bune gări din Europa, care a obținut un punctaj de 102, în fața stației principale din Viena, cu 94 de puncte, conform celor furnizate de swissinfo.

Sunt peste 154 de milioane de pasageri care trec anual prin gara din Zurich. Berna, conform acestui studiu. se află pe locul trei, alături de gara centrală din Berlin, ambele cu un punctaj de 90.

Locul cinci este ocupat de Utrecht Centraal din Olanda, cu un total de 89,5 puncte. Este cea mai mare gară din Țările de Jos din punctul de vedere al dimensiunii, cu 21 de căi ferate, și este cea mai aglomerată, cu peste 285.000 de pasageri pe zi.

Locul șase, cu 87 de puncte, este ocupat de gara Frankfurt, Germania, cu peste 164 de milioane de călători pe an.

Aceasta este a doua cea mai aglomerată gară germană după Hamburg. Pe locul șapte, cu 86 de puncte, se află prima gară din Italia: Napoli Centrale, cu aproximativ 137.000 de vizitatori zilnici și 50 de milioane pe an, gara are 390 de trenuri zilnic, conform celor furnizate de Antena3.

Ai putea fi interesat și de: Ministrul Mediului, despre sistemul de garanție-returnare. „Va plăti o penalitate egală cu dublul garanției”