- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Alimentele, tot mai scumpe în anul 2024! Care sunt factorii care influentează această creștere masivă a prețurilor?

27 Dec, 16:15 • Oprea Alina
Prețurile cresc de la o lună la alta, iar alimentele nu și le mai pot permite oricine. Anul, 2024 nu va fi mai blând, întrucât se anunță scumpiri ale acestora!
Alimentele, tot mai scumpe în anul 2024! Care sunt factorii care influentează această creștere masivă a prețurilor?

În anul 2024, livrările mondiale de alimente vor fi afectate de secetă. În afara de acest factor, restricțiile de export reprezintă un impediment. Astfel, prețurile alimentelor vor fi din ce în ce mai mari.

Ai putea fi interesat și de: Ministrul Investițiilor, Adrian Câciu, a făcut anunțul! Cardurile sociale au fost alimentate!

Alimente mai scumpe în 2024

Se pare că ne așteaptă vremuri grele, întrucât anul 2024 va fi destul de afectat în sectorul agricol. În primă instanță, factorii care vor contribui la creșterea prețurilor sunt schimbările climatice, pe care nu le putem controla, dar și vremea rea, care vor afecta producția la nivel mondial, conform Antena3.

Alimentele se scumpesc
Alimentele se scumpesc

Este foarte important de menționat faptul că aceste chestiuni se întâmplă de o perioadă lungă de timp, întrucât încălzirea globală a afectat foarte multe state, iar aici nu facem referire doar la cele menționate în rândurile acestea, dar la nivel mondial. Este un lucru incontrolabil, însă acest sector agricol va rămâne afectat și tocmai pentru că nu este sub control, afectează și mai tare.

Fenomenul El Nino este deja foarte cunoscut si rămâne in continuare un factor important în ceea ce privește provocarea sectorului agricol. Acest fenomen meteorologic poate dura până în lunile Aprilie-mai, faptul că Brazilia va produce mai puțin porumb sau achiziții mari pe care le-ar putea face China.

Mai mult decât atât, comercianții sunt cei care așteaptă ca producția de orez din Asia să se reducă la jumătate anul viitor, asta pe măsură ce seceta va afecta randamentul culturilor.

Acest fenomen meteorologic pe care l-am menționat a afectat destul de mult sectorul agricol, iar livrările mondiale de orez au avut foarte mult de suferit din cauza fenomenului El Nino.

Chiar dacă pare că sunt doar vești proaste, există o urmă de veste bună, anume legată de aprovizionare. Astfel, vestea pentru aprovizionarea cu cereale este aceea că producția de porumb, grâu și soia din America de Sud ar urma să se imbunătățească în anul 2024, chiar dacă pot veni surprize de la evoluțiile meteo din Brazilia.

Ai putea fi interesat și de: Asigurările agricole, abordări tradiționale și soluții parametrice, tema de discuție în cadrul evenimentului dedicat fermierilor organizat de AON România